BREAKING NEWS (ALLER SIDSTE NYT)

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Breaking News

break

OBS!

SELVOM VI KNAPT HAR FÅET DE SIDSTE UDGIVELSER UD FOR 2017, KAN DU NU ORIENTERER DIG OM DE FØRSTE 23 NYE UDGIVELSER I 2018. DU SKAL BARE GÅ IND UNDER "TITLER PÅ VEJ" Ellers Tryk her

hhFRANKIE DRAKE NY TV-SERIE PÅ TV CHARLIE I AFTEN (31. januar 2018) KL. 22,05
Handlingen foregår i Toronto i 1920'erne. Her følger seerne Frankie Drake- byens eneste kvindelige private detektiv (spillet af Lee Smith). Hun, tager sig af de sager, som politiet ikke vil eller ikke kan håndtere. Hendes køn er hendes største fordel - hvem ville nogensinde tro, at en kvinde kunne være en detektiv? Hun har en evne til at løse sager, men hun er ingen politimand - hendes retfærdighedssans følger ikke altid lovens paragraffer. Sammen med sin partner Trudy, påtager Frankie og ”Drake Detective Agency” alle sager op uanset former og størrelser. Fra sprutsmugling sammenstød med til amerikanske G-mænd, kommunister og union busters. Selvom Frankie involverer sig i det ene frygtelige og farlige frygtelige eventyr og roder sig ind efter det andet får hende ind i alle slags problemer, klarer hun altid at finde vej ud af dem igen. Det er en tid med forandring og håb og Frankie er en kvinde foran alle. Hun er en ny detektiv for en ny verden. Men er verden klar til hende? Foreløbigt er der produceret 10 episoder. Man kan se det nok er en pen dant til Murdoch-Mysterierne

frozenCLACÉ ALIAS ISKOLD DØD AF BERNARD MINIER AKTUEL PÅ NETFLIX. Akkurat- og på næsten samme tid som franske forfatter Minier´s anden krimi Cirklen udkommer på Lindhardt & Ringhof kan 1. sæson af Iskold Død ses på streamingkanalen Netflix: Historien der begynder med opdagelsen af det hovedløse lig af en hest, der tilhører den velhavende forretningsmand Eric Lombard, findes i den franske Pyrenæernes by Saint-Martin-de-Comminges. Sagen undersøges derefter af kommandør Martin Servaz, bistået af den lokale politiets kaptajn Irène Ziegler.
Når Servaz og Ziegler finder hestens hoved, finder de også på forbrydelsesscenen DNA, der er fast besluttet på at være det for seriemorder Julian Hirtmann. Hirtmann er imidlertid fængslet i Warnier, et højt sikkerhedspsykiatrisk fængsel, hvor den unge psykiater Diane Bergiser en usædvanlig interesse for ham. Sagen er senere fundet at være knyttet til selvmord af tre teenagepiger på en sommerlejr 15 år tidligere. Filmens hovedpersoner spilles af: Martin Servaz af Charles Berling Serien er i 6 episoder..

mitJESSICA FELLOWES MITFORDMORDENE NY KRIMIBOGSERIE FRA POLITIKENS FORLAG.
Fans af Daisy Goodwin, Julian Fellowes (forfattere bag Downtown Abbey) og ikke mindst Agatha Christie vil elske denne serie om Mitfordmordene. Beretningen der er bygget over virkelige forbrydelser og skildrer den virkelige Mitford-familie og dens seks excentriske søstre. Året er 1920 og Louisa Cannon drømmer om en vej ud af fattigdommens London, en by, der er hårdt mærket af den netop overståede verdenskrigs rædsler.
Louisas redning bliver en ansættelse hos familien Mitford på Asthall Manor i Oxfordshire. Som kombineret barnepige og selskabsdame for de seks Mitfordsøstre får hun adgang til en helt ny og fortryllende verden. Især knytter hun sig til den eventyrlystne og smukke sekstenårige Nancy, den ældste af søstrene, der elsker detektivhistorier og brænder for at opleve verden uden for godset.
Men da sygeplejersken Florence Nightingale Shore, der er guddatter til sin berømte navnesøster, myrdes på toget til Hastings, husker Louisa, at hun har set noget i det tog, der måske kunne være af betydning. Sagen vækker opsigt, og snart vikles både Louisa og Nancy ind i en mordgåde, der er lige så spændende, som den er livsfarlig.

OBS!

allPRIME SUSPECT 1973 ALIAS TENNISON 1973. NY DR1 TV-SERIE.

Så er der atter krimiguf på skærmen. Mandag den 8. januar kl. 22.30 blændes der op på DR1 det første af tre episoder af Prime Suspect 1973 alias Tennison. Den bygger på bogen af samme navn på Forlaget Loxodonta i 2015. Den fortæller hele baggrundshistorien på hvordan Jane Tennison arbejdede sig mere op igennem hierakiet som grøn færdselsbetjent har for senere tage eksamen ved Politiets Akademi i en alder af 22 år. Via Hackney politikreds til Bow Street gør hun sin entre i to følgende bøger (Hidden Killers) Mordere I Skjul, 2017 og senere (Good Friday) Langfredag udkommer i marts måned 2018.Hovedrollen som den unge Jane Tennison spilles af Stefanie Martini hun får følgeskab af følgende mandlige kollegaer. Skuespileren Sam Ried som DSI Len Bradfield, Blake Harrison som Spence Gibbs, Andrew Brooke som Harris og Joshua Hill som DC Edwards. På den kvindelige fløj får Tennison følgeskab af Jessica Gunning som Kath Morgan.Udfra Lynda La Plantes hjemmeside kan vi se at der er en TV-serie på vej bygget over Mordere I Skjul. Den får vi garanteret senere.

PS. Men inden I tager plads i lænestolen vil jeg godt opfordre vores læsere til også at erhverve sig de to omtalte bøger fra Loxodonta. De er fremragende.

Finn Hansen.

balDEN ITALIENSKE KRIMISERIE BARLUME ER NU OGSÅ SOM TV-SERIE PÅ DR.K (KULTUR)

På Krimi-Cirklen opdagede vi pludseligt, at Marco Malvaldi serien som Forlaget Arvids udgiver med Titlen ”En BarLume Krimi”, blev vist på DR- kanalen K (Kultur)- BarLume's forbrydelser TV-serien er blevet produceret siden 2012 og udsendt afSkyn Cinema den 11. november 2013.

Den fortæller historien om Massimo Viviani, barejeren fra den fictive by Toscanske by Pineta. I hver episode, der beskæftiger sig med flere forbrydelser der finder sted, hvor han bor. Takket være hans undersøgende instinkt, som er inspireret af samtalen mellem de fire ældre fast besøgende på sin bar, klarer han altid at snuse retsporet.

Selv om det er en tv-serie, er hver episode filmet som en tv-film i sin egenskab forbundet med de andre med hvad angår plottene . Til dato er produceret 10 episoder som er blevet optaget fordelt over 5 årstider. Massimo er en skyggefuld og for nylig skilt barejer, der undersøger nogle forbrydelser, der finder sted i sin toscanske by. Hans instinkt som detektiv finder altid inspiration i nogle samtaler, som han er tvunget til at sidde i sin bar ved de fire gamle mænd. Den første tv-serie begynder med episoderne "The King of Games" og "The Highest Card", som i bibliografien om Marco Malvaldi faktisk er serienes tredje og fjerde roman.

sen1SENIOR & JUNIOR ALTSÅ FAR OG SØN SKAL BEGGE SPILLE MED JOURNAL 64.
Elliot Grosset og Anders Hove skal spille rollen som den unge og ældre version af lægen Curt Wad i Afdeling Q-filmen journal 64. Det skriver Zentropa i en pressemeddelelse.
Far og søn spillede også over for hinanden i viterbrødre, der havde premiere sidste år, men som stadig kan ses i biografen.
Optagelserne starter i dag i Nordtyskland, og senere vender holdet hjem til Danmark, hvor der bl.a. skal filmes på Sprogø ved Storebæltsbroen.
Curt Wad er en af de centrale skikkelser i 'Journal 64', der handler om eksperimenter og tvangssterilisering af unge kvinder på en anstalt på Sprogø. Sagen kommer til vicekriminalkommissæren Carl Mørck og hans assistent Assads bord, da det går op dem, at eksperimenterne, som alle troede var et overstået kapitel, stadig finder sted.
Filmen bliver den fjerde og sidste produceret af Zentropa baseret på Jussi Adler-Olsens krimiserie om Carl Mørck, og det forventes samtidig, at både Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares stopper som Mørck og Assad.
Journal 64 får premiere den 4. oktober.

 

 

wesWISTING BLIVER NY TV-SERIE PÅ NORSK TV3 OG VIAPLAY.
Det er ikke kun i Danmark at den ene forfatter efter den andens værker bliver til TV-serier. Nu bliver en af norges bedste kriminalforfatter Jørn Lier Horst ´s bøger ogstil TV-serie.
Første sæson af dramaserien "Wisting" baseres på Hulemanden og Jagthundene. Optagelserne starter i januar 2018 .
Serien er en af de største dramasatsninger i Norge nogensinde. Det bliver med et totalbudget på over 110 millioner kroner. I hovedrollen blir det den kjente norske skuespilleren Sven Nordin. Opptagelserne gik i gang allerede 17.januar, med hovedoptagelser i Larvik og Stavern-området.

”Wisting - er en sammensat og spændende personlighed og jeg glæder mig vældigt til at spille ham. Jeg er selv en stor beundrer af forfatteren Jørn Lier Horst og det er med stor ydmyghed og glæde jeg ser fram til denne oppgave. Dette blir spændende, og jeg glæder mig”, siger Sven Nordin.
Forfatteren selv er også tilfreds med at det netop er Nordin takket ja til hovedrollen. ”Jeg er glad for den store entusiasme prosjectet er blevet mødt med og ikke mindst at Wisting-serien dermed blir en realitet. Det er et vældigt godt valg. Han er stilsikker og en af vorer aller bedste karakterskuespillere”, siger Jørn Lier Horst.
Første sæson af Wisting vil blive sendt på TV3 Norge og Viaplay. Men mon ikke at serien finder vej til en dansk TV-station også – Vi tror på Krimi-Cirklen at det vil ske ikke mindst på grund af at Modtryk har taget forfatterskabet efter Forlaget punktum. Allerede i næste måned udgiver de Jørn Lier Horst´s 7 bog der er oversat til dansk af de i alt skrevne 12 titler på norsk. Titlen er: Katharinakoden.

.

ue"ALFABETKRIMINALFORFATTEREN” SUE GRAFTON ER DØD.
Det er stor sorg at vi modtog beskeden om at den amerikanske kriminalforfatter Sue Grafton er død kun 77 år gammel. Grafton var en af de mest markante skribenter. Hun var især kendt for det store projekt hun i gang satte i 1982 den såkaldte ”Alfabetkrimiserie”. En serie hun skabte efter en hård skilsmisse hvor hun i stedet for at myrde sin utro mand. Hun var nemlig godt klar over hun straks ville blive den hovedmistænkte. Derfor besluttede hun at gør kål den forsmædelige fra A til Z. Altså at skrive en krimi for hver bogstav i det amerikanske alfabet. Hun nåede næsten til vejs ende. Den sidste som hun manglede Z Is For Zero nåede hun desværre ikke at skrive. Og den vil aldrig nogen sinde blive skrevet for Sue Grafton havde det princip at hun ikke ville bruge Ghostwritere.
På Krimi-Cirklen har vi kontaktet forlaget Lindhardt & Ringhof som har rettighederne nu. Dem fik de forbindelse med overtagelsen af Rosenkilde & Bahnhof. Inden da havde serien haft en kummerlig skæbne i Danmark. Først var det Forlaget Klim der udgav titlerne fra A til og med L. Så kom Peter Asschenfeldt ind med en glidetackling og overbød Klim. Asschenfeldt udgav så 6 titler M til og med R hvor så det var Rosenkilde & Bahnhof overtog da Asschenfeldt lukkede forlaget. Men i dag ligger bolden hos L & R. Uanset hvad der siden hænder var Sue Grafton en fremragende forfatter.
Æret være hendes minde.
Finn Hansen.
Krimi-Cirklen.

rebONSDAG DEN 3. JANUAR VISER DR1. TV-SERIEN REBECKA MARTINSON.

Serien der bygget over Åsa Larssons serie om Rebecka Martinsson. Vi stiftede bekendskab med serien første gang med filmatiseringen af Solstorm i 2007. Her er det Izabella Scorupco der har rollen som Rebecka Martinsson. I den aktuelle serie der er bygget over Larssons øvrige 4 bøger. Bøgerne der pt tæller 5 styk er alle udkommet på Modtryk.Hovedrollen som Martinsson er i den nye serie lagt i hænderne på Ida Engvoll. Serien er i 8 afsnit med 2 for hver bog. Så onsdag fra 22,30-0000 er det bare placerer sig i lænestolen foran husaltret.

 

denddDESVÆRRE MISSEDE VI DEN DØENDE DETEKTIV SOM SENDES PÅ SVTV1 3. JANUAR. SVT1 har sat premieredato på miniserien Den døende detektiv, baseret på Leif G.W. Persson’s bog. Miniserien får premiere 3. januar. Den døende detektiv har Rolf Lassgård i hovedrollen som Lars Martin Johansson, desuden medvirker Helena af Sandeberg og Alexej Manvelov.Lars Martin Johansson er fornylig blevet pensionist, noget han ikke er helt tilfreds med. Han rammes af en blodprop i hjernen og samtidigt med genoptræningen griber hans gamle liv fast i ham på ny. Hans læge fortæller nemlig historien om et 30 år gammelt uopklaret mord på en ni-årig pige.På Krimi-cirklen går vi ud fra at serien vises med danske undertekster om sædvanlig via nabo -landskanalerne. 

saga15. DECEMBER 2017 KOMMER DER ET NYT FORLAG PÅ BANEN. SAGA ER NAVNET.

Saga er et digitalt forlag under Lindhardt og Ringhof. Vi er markedsledende inden for e-bøger og lydbøger i Danmark. Det har vi været siden 2014 er vores aktiviteter også vokset ud over landets grænser, og vi er i dag aktive i bl.a. Tyskland, Sverige, Polen, Holland, Norge og England.

Vores fokusområder er populær kriminalromaner/thriller sskønlitteratur, litterære klassikere, biografier og børnebøger.På saxo kan manse dagligt at udbudet udvider sig dag for dag i hvertfald på det område som Krimi-Cirklen koncetrerer sig om. der forfatter fra datidens skrivekgle Niels Meyn der for det ikke skal være løgn skrev under 29 forskellige pseudonymer. Af nyere tids forfattere er der både Sara Paretsky, Ruth Rendell, Vic Suneson, Stieg Trenter, torben Nielsen ,Ole Høgh osv. osv. Men gå selv ind og se som sagt og skrevet på Saxo.dk.

broen4HANDLINGEN I TV-SERIEN BROEN IIII ER NU OFFENTLIGGJORT.

Næsten to år senere…

En kvinde myrdes brutalt ved broovergangen Peberholm mellem Danmark og Sverige. Det viser sig, at ofret er Margrethe Thormod, som er direktør for Udlændingestyrelsen i København. Motivet gemmer sig muligvis i en skandale i forbindelse med en udvisningssag, som Margrethe var involveret i op til mordet.

Henrik Sabroe begynder sammen med sin danske kollega, Jonas Mandrup, at udrede det makabre mord. Han savner sin kollega og nære ven Saga Norén, som sidder i kvindefængsel i Ystad, dømt for mordet på sin mor. Henrik besøger hende ofte og efterspørger nu hendes hjælp i sagen om mordet på Margrethe Thormod. Saga afviser blankt at kunne være behjælpelig i opklaringen, da hun ikke længere er politibetjent. Det samme gælder i sagen om Henriks to savnede børn, hvor hun ikke længere vil hjælpe ham i eftersøgningen, og Henrik er tæt på at opgive håbet.

I sidste sæson af ’Broen’ udfordres både Saga og Henrik på et personligt plan. Deres specielle relation sættes på en hård prøve, og endnu en gang vil hændelser fra fortiden dukke op – og når serien ender, er intet længere det samme for de to

rowanaNU VISER DR1 ENDELIG ROWAN ATKINSON SOM KRIMINALKOMMISSÆR MAIGRET.

Det sker på søndag den 7. januar 2018. Det er med store forventninger dog også med en vis skepsis vi i mødeseer premieren bygger George Simenons Maigret Stiller En Fælde. Det får vi se. Indtil videre er der foruden den omtalte film Maigret Og Den Døde Mand.

YELLOW BIRD KLAR MED FILMATISERING AF LEIF G. W. PERSSONS BØGER.

Det svenske filmskab Yellow Bird har mange projekter i gang indenfor krimigenren. Bl.a er de i gang med filmatisering af den svenske juristprofessor Leif G. W. Perssons bøger. Den første er Den Døende Detektiv.

sprogTO UNGE TALENTER FÅR ROLLER SOM SPROGØ-PIGER I JOURNAL 64.
Når optagelserne til Zentropa og Christoffer Boes fjerde og sidste film i Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q, JOURNAL 64, starter til januar, får den lille ø Sprogø ved Storebæltsbroen en nøglerolle, fordi en central del af handlingen foregår på det berygtede pigehjem på Sprogø. Dele af filmens optagelser kommer til at finde sted på Sprogø, og i dag kan Zentropa løfte sløret for hvem der skal spille de to Sprogø-piger Nete og Rita, der må gå så grueligt meget igennem. Rollerne er gået til de unge stortalenter Fanny Leander Bornedal og Clara Rosager.
Fanny Leander Bornedal skal spille rollen som den hårdt prøvede Nete Hermansen. Hun havde sidste år en stor rolle i DRs julekalender Den Anden Verden og tidligere haft roller i bl.a. tv-serien 1864 og filmen Kærlighed på film og medvirker desuden i sæson 4 af DRs dramaserie BROEN. Clara Rosager, der skal spille Rita, har tidligere medvirket i flere musikvideoer og teaterforestillinger, men hun fik sin første store hovedrolle i den roste ungdomsfilm En-To-Tre-Nu! fra 2016. Efter JOURNAL 64 medvirker hun også i Michael Noers kommende film Et bedre liv. 
Historien om det virkelige pigehjem på Sprogø
Pigehjemmet på Sprogø var en anstalt for ”moralsk defekte” eller ”moralsk åndssvage” piger og kvinder. Anstalten åbnede i 1923 som en underafdeling af Den Kellerske Åndssvageanstalt og lå på øen, indtil det lukkede i 1961 efter flere års politisk pres. Formålet med anstalten var at behandle kvinder, der blev anset som svagt begavede og farlige for samfundet. Det var kvinder, der ifølge lokalsamfundet ikke kunne passe et arbejde eller brød sig mod datidens normer for seksualmoral. Ved at isolere kvinderne på Sprogø, håbede man på at begrænse udbredelsen af kønssygdomme, undgå børn uden for ægteskabet og dermed komme ”dårligt arvemateriale” til livs.
Anstalten var ikke et fængsel, men kvinderne var anbragt på ubestemt tid. Efter en stramning af loven om sterilisation i 1934 blev det nærmest en forudsætning, at kvinderne skulle steriliseres, før de kunne forlade pigehjemmet. Alene i perioden 1923-1938 blev 86 kvinder steriliseret. I alt blev cirka 500 piger og kvinder anbragt på Sprogø fra 1923-1961 – gennemsnitligt i syv-otte år.
Handlingen i JOURNAL 64
Nogle håndværkere gør en uhyggelig opdagelse i en ældre københavnsk lejlighed: Bag en falsk mur i lejligheden finder de tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord med en ledig plads klar. Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat til at finde ud af, hvem mumierne er, og hvem den fjerde plads er tiltænkt.
Carl og Assad sætter jagten ind på lejlighedens beboer og finder spor tilbage til den berygtede kvindeanstalt på Sprogø, hvor misrøgt og lægelige forsøg med tvangssterilisering var en fast del af hverdagen for de anbragte, såkaldt utugtige piger. Rædslerne på Sprogø er et overstået kapitel i Danmarkshistorien. Men der dukker personer op, som siger, at eksperimenterne er fortsat helt op i vores tid. Carl og Assad indleder et kapløb med tiden for at forhindre nye mord og overgreb.
Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares for sidste gang
Udover Fanny Leander Bornedal og Clara Rosager vender Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares tilbage i rollerne som henh. Carl Mørck og Assad for uigenkaldeligt sidste gang. Der bliver også et gensyn med bl.a. Rose og Marcus Jacobsen i skikkelse af Johanne Louise Schmidt og Søren Pilmark. Hvem der skal spille rollen som den frygtede læge Curt Wad vil blive offentliggjort, så snart det er på plads lige efter nytår.
JOURNAL 64 instrueres af Christoffer Boe, som fik stor succes med filmen Spies og Glistrup fra 2013 og senest har færdiggjort optagelserne til TV2 kommende dramaserie Kriger. Manuskriptet er skabt af Bo Hr. Hansen, Nikolaj Arcel og Mikkel Nørgaard.
JOURNAL 64 er produceret af Zentropa i samarbejde med TV 2 Danmark, ZDF German Television Network, ZDF Enterprises, TV4 Sverige, TV2 Norge og i samproduktion med Film i Väst. Med støtte fra Det Danske Filminstitut / Markedsordningen, Deutscher Filmförderfonds, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, Nordmedia – Film- und Mediengesellschaft Niedersachsen/Bremen samt med udviklingsstøtte fra MEDIA programmet (EU).
2,2 mio. solgte biografbilletter
Med 2,2 mio. solgte biografbilletter til de tre første Afdeling Q-film Kvinden i buret (2013), Fasandræberne (2014) og Flaskepost fra P (2016) er der enorme forventninger til JOURNAL 64, som må formodes at blive næste års helt store danske biograffilm.
JOURNAL 64  distribueres herhjemme af Nordisk Film Distribution, mens det internationale salg varetages af TrustNordisk. Filmen får et budget på 38,2 mio. kr. Artikel hentet på Zentropa.

.barneDET LIGGER NU HELT FAST DER KOMMER NYE BECK FILM.

Det er streamingskanalen C MORE der oplyser at der i 2018 1. januar3. februar 3. marts og 7. april bliver vist fire spritnye Beck film. Titlerne er i rækkefølge: Eget Kød Og Blod, På Tynd Is, Uden Hensigt og Djævelens Advokat.Det er atter Peter Haber der atter kan  genses i rollen som Martin Beck, og Kristofer Hivju er den karismatiske nyankomne Steinar Hovland. Flere kendte ansigter er tilbage. Strømerne Oskar spillet af Måns Nathanaelson og Jenny af Anna Asp, Elmira Arikan spiller Ayda og Klas Fredén spilles af Jonas Karlsson. Seerne skal heller ikke snydes for et gensyn med kultfiguren ”Naboen”, der som altid spilles af Ingvar Hirdwall og Martin Becks datter, som spilles af Rebecka Hemse. Hirdwall har som Peter Haber også medvirket i samtlige 38 film i løbet af de seneste 20 år.

bck1PÅ LØRDAG DEN 30. DECEMBER 2017 PRÆSENTERER DR1 DET FØRSTE AFSNIT I EN NY SÆSON KRIMINALKOMMISSÆR BARNABY.

Afsnittene har nummer 111 til 117. De har følgende originaltitler:The Village That Rose from the Dead. Crime and Punishment. Last Man Out. Red in Tooth & Claw The Curse of the Ninth. Vi ved også at der er planlagt nye optagelser i 2018 der ligger disse titler og venter på filmatisering:The Ghost of Causton Abbey, Death of the Small Coppers, Drawing Dead, The Lions of Causton, Till Death Do Us Part og Send in the Clowns. Det vil sige næste år (2018), går serien ind i sit 21. år. Det må siges at være stærkt gået.seertalene viser at den stadig er meget populær trods de mange år på bagen.

vildMORD I VILDMARKEN NY NORSK SERIE PÅ DR2 STARTER I MORGEN AFTEN 29. NOVEMBER KL. 21,00.

Mord i Vildmarken er en ny norsk serie, der i Norge blev vist under titlen Monster. Nu er serien så også på dansk TV på DR2, der starter serien onsdag den 29. november kl. 21:00. DR sender serien som 4 afsnit de kommende onsdage.

Serien har vundet prisen European Script Award for det mest nyskabende seriemanuskript – og dét har givet serien international anerkendelse.

En ung kvinde, Tyra, er sporløst forsvundet, og hendes kæreste findes dræbt. Dette drab skal dog vise sig ikke at være det eneste, der hjemsøger det lille lokalsamfund. Hurtigt får man mistanke om, at en seriemorder er på spil.

En af hovedrollerne, efterforskeren Hedda Hersoug, er en af de stærke karakterer. Hun er netop vendt tilbage til den lille by, sit barndomshjem, for at leve en roligere tilværelse og sørge for sin far, der er syg.

Men det lille samfund er ikke så trygt længere, da flere drab, utryghed og mistillid begynder at præge livet i byen. Som hjælp i opklaringsarbejdet tilkaldes den dygtige specialefterforsker Joel Dreyer, seriens anden hovedrolle, fra det sydlige Norge.

Joel spilles af Jakob Oftebro, som vi i Danmark kender fra blandt andet ’Mesteren’, ’Gyldkysten’ og ’Tordenskjold og Kold’. Joel og Edda skal nu arbejde sammen om at efterforske de mystiske drabs- og forsvindingssager.

Den voksende mistillid og mistænksomhed vanskeliggør ikke bare arbejdet for de to efterforskere, men også samarbejdet med de lokale politifolk. Det skyldes ikke mindst den garvede politichef, Ed Arvola, der har sine egne teorier om hvem, der er gerningsmanden i de frygtelige sager. Han retter både søgelyset mod byens kristne menighed, men også mod sine egne ansatte.

Imidlertid forsøger Margot van Gebert, overhovedet i byens mærkeligste familie, at holde sig helt udenfor politiets søgelys. I det skjulte styrer hun nemlig al kriminaliteten i byen. Hemmeligholdelsen bliver noget af en udfordring for Margot, da hendes døve datter Jani sætter alt ind for at finde sin forsvundne veninde, Tyra.Efterhånden er ingen trygge i den lille by, mistillid forvandler venskaber til had, byens ældgamle historier og modsætninger får ny aktualitet, og gamle efterforskningssager tilhører ikke længere kun fortiden. Jo dybere Hedda og Joel graver i sagen, i fortiden og i folks relationer, og jo nærmere de kommer en opklaring, desto farligere bliver det for dem.

Den brutalitet, der hærger byen og dens beboere, understreges af kulissen, som fortællingen udspiller sig i: den nordnorske brutale natur. Naturen og landskabet spiller en ganske central rolle i fortællingen, og er med til at gøre serien unik sammenlignet med andre skandinaviske krimiproduktioner. Hovedforfatteren er Hans Christian Storrøsten.

GUNVALD LARSSON ALIAS MIKAELN PERSBRANDT VENDER TILBAGE.
Nu har svenskerne besindet sig. Det lyder nemlig nu fra pålidelige kilder på det svenske dagblad Expressen, at Gunvald Larsson vender tilbage i den svenske TV-serie BECK
Det er sandsynligehed at det ramaskrig der rejste sig fra begge sider af sundet. Der lød nemlig høje buhhh-råb, da svensk tv i foråret kundgjorde, at Peter Haber fra ’Beck’-serien skulle have sig en ny makker, fordi Persbrandt (Gunvald) skulle videre med noget andet. Det lå i kortene, at der var en stor international karriere i vente.
Og for ligesom at understrege, at Gunvald Larsson var en død sild som Martin Becks højre hånd, lod svenskerne ham slå ihjel i filmen ’Gunvald’, som broderlandet muntrede sig med første nytårsdag i år.
Hans kærlighedsliv
Men selv svenskere kan komme til fornuft. Ifølge Expressen er der netop nu forhandlinger om et nyt format med Gunvald Larsson i front. Man genopliver ganske enkelt manden, børster ham fri for muld og giver den tidligere ’Beck’-karakter sin egen ramme. Expressens kilder kan ikke med sikkerhed sige, om det ender med film eller en tv-serie. Men et nyt format er på vej. Så meget er givet.
Her skal fokuseres på Gunvalds kærlighedsliv efter, han har forladt Sverige for at lede en international specialstyrke.
Persbrandts gennembrud
Rigskriminalpolitiet i Stockholm er historie. Nu hedder virkeligheden Europol i Haag, hvor han til tider egenhændigt skal bekæmpe terrorisme og organiseret kriminalitet.

FLERE NYE BECK FILM PÅ VEJ FRA C MORE I 2018.

Selv om det på handlingen og titlerne på de seneste Beck film kunne tyde på at filmserien havde nået sin afslutning, så er det dog ikke tilfældet.

Det er netop offentliggjort, at der er bestilt 4 nye Beck film, hvor den første af disse skulle have premiere engang i 2018 på C More.

Der er intet officielt om rollelisten, men mon ikke det bliver til et gensyn med Peter Haber som Martin Beck og Kristofer Hivju som den nye makker, efter Michael Persbrandt efter eget ønske blev skrevet ud.

I den seneste film gik Martin Beck ellers med pensions tanker, men døren blev dog holdt åben for at ombestemmer sig.

Kilde: expressen.se

Qua artiklen ovenover igen, står dog ikke noget om at det er i den C More, Gunvald Larsson "Genopstår fra de døde" i . Eller om det kommer i en helt ny serie og et helt andet selskab.

"TROELS M. PASHOF HAR SKREVET KONTRAKT MED POLITIKENS FORLAG.
Debutant og bestsellerforfatter er ikke to ord, man kan forvente at finde i samme sætning, men det er ikke desto mindre det, der bedst beskriver iværksætteren Troels M. Palshof. Nu har han skrevet kontrakt med Politikens Forlag.
Som iderig selvudgiver brager Troels M. Palshof netop nu ind på bestsellerlisterne i Danmark, hvor hans bog ’Sommerfugleklanen – Pavens Yndling’ pt. er nr. 8 hos Arnold Busck og sælges i 4. oplag. 
”Jeg er overvældet over den store opbakning jeg har fået, og Politikens Forlag har givet mig troen på, at bogen og fortællingen måske kan bære i udlandet. Med dem får jeg en professionel organisation i ryggen, der både kan hjælpe mig med det, men også sørge for, at jeg kan leve op til den overvældende interesse jeg har fået fra mine læsere. Det kan give mig tid, ro og professionel støtte til at fokusere på det jeg allerhelst vil – at skrive. For mig er det stærkeste redskab til at påvirke mine omgivelser det skrevne ord, og det vil jeg gerne kunne hellige mig,” udtaler Troels M. Palshof. ”Kan en fortælling forandre verden? Det var den store ambition med bogen, det er en del af handlingen og nu bliver det også virkelighed for mig.”
Palshof er netop nu i gang med en større PR-runde i hele landet, hvor han bl.a. har sat sig for at besøge samtlige af landets boghandlere. Derudover har han taget en række alternative midler i brug, hvor det er lykkedes ham at engagere mere end 50 betalæsere, der har givet ham feedback på bogen og skabt opmærksomhed for den på samtlige sociale platforme.
”Troels Palshof har ikke en traditionel forfatterbaggrund – han har været iværksætter, og det mærker man. Han er initiativrig og satser alt, når han går efter sin drøm; han kommer med nye ideer til bogbranchen. Og så har han skrevet en virkelig, hæsblæsende bog, der ikke kun spiller på spændingselementet, men også sætter spørgsmål ved mere eksistentielle overvejelser. Hvorfor er vi her? Hvad er vigtigt i livet, og hvordan bruger vi den tid, vi har?” fortæller forlagsdirektør Lene Juul. ”Det er forfriskende, hvad han gør, og vi har store forventninger til bogen, og der er allerede nu interesse for bogen i udlandet og i filmbranchen.”
Samarbejdet træder officielt i kraft pr. d.d., og planen er, at bind to af Sommerfugleklanen udkommer i 2018.
sommerOm ’Sommerfugleklanen – Pavens Yndling’:
Et mærkværdigt nødopkald fra en mystisk butik i New York eskalerer og får brutale konsekvenser. Tristan og Clara fra CIA’s Afdeling for Radikal Mønstergenkendelse overtager sagen, og de starter en hæsblæsende og global jagt på sandheden. En jagt, der involverer præsidenter og paver, urgamle kulturer og moderne teknologi. Ekstrem loyalitet, tvivl og dobbeltspil lurer konstant under overfladen, og sporene tager de to agenter fra verdens mest magtfulde menneskers soveværelser til civilisationens mest håbløse egne. De hvirvles ind i et spind af ældgamle hemmeligheder, mistillid og magt. Den helt igennem usædvanlige sag udfordrer ikke kun deres faglighed – den tvinger dem til at gentænke deres egen fortid og konfronterer dem med de mest eksistentielle spørgsmål. Men er de villige til at betale den ultimative pris for at finde sandheden?
Forfatteren siger selv, at ’Sommerfugleklanen’ er en hyldest til dem, der tør tænke anderledes og gøre det uventede. Et kærligt opgør med den konventionelle tankegang og regimet, der repræsenterer status quo.
’Sommerfugleklanen – Pavens Yndling’ er det første selvstændige bind i serien om Sommerfugleklanen.
kr. 300, 536 sider
9 ting du ikke vidste:
Plottet i bogen opstod, da forfatteren talte til sin døende far, mens han sov
Hovedpersonerne i bogen er opkaldt efter forfatterens børn
Skriveprocessen kostede forfatteren 6 kilo ekstra
Forfatterens foretrukne midler til inspiration: Gin & tonic og dokumentarprogrammer
Hovedpersonerne flyver jorden rundt 1½ gang på under en uge
Ny forskning har bekræftet klanens metode
52 betalæsere gav feedback på bogen i redigeringsfasen
’Uforudsigelig’ er det prædikat, som samtlige betalæsere brugte om bogen
Troels M. Palshof har indledt ”Tour de Boghandel 2017”, hvor han besøger alle landets mere end 200 boghandlere, og han har pt besøgt over halvdelen.

 

mordPÅ KRIMI-CIRKLENS FORSIDEFILMPREMIERER PÅ MORDET I ORIENTEKSPRESSEN ANNO 2017.

Det var med store forventninger at undertegnede gik ind og så den nye filmatisering af Agatha Christie klassikkeren. Mordet I Orientekspressen. Den var stjernebesat på samtlige skuespillerpladser. Vi kan bare nævne: Johnny Depp, Daisy Ridley, Michelle Pfeffer, Penélope Cruz, Josh Gad, Willem Dafoe og til sidst og ikke mindst Kenneth Branagh. Sidstnævnte har også instrueret og der skulle han have holdt snuden fra.
Fik jeg så mine forventninger? Nej, det gjorde jeg ikke. Det er det værste makværk der er lavet. Filmen og plottet er nærmest blevet voldtaget. Al Poirots elegance er gået fløjten og den mustache som Branagh er udstyret med er fuldstændig tosset. Han ligner en klovn. Poirot er nærmest fiser nosseforvirret rund med en pistol. Han nærmest som en Phillip Marlowe.
Nej spar pengene og sæt den gamle udgave i DVD´eren i stedet. Eller også tag den udgave med David Sucket.
Hvad være er, at der lægges op til en filmatisering af Døden På Nilen. Gud forbyde det.
Finn Hansen.

DET SVENSKE FORLAG HOI SOM LIGE HAR HOLDT SIT INDTOG PÅ DEN DANSKE KRIMISCENE HAR FOR ALVOR FÅET SUCCES NU FILMATISERES EN AF FORLAGETS BØGER.

Blandt deres forfattere har HOI svenske Åsa Schwartz. Hun har forløbig fået usgivet 2 bøger i dannevang. Den første Lyst og den anden De Syv Nøgler som nu filmatiseres.

Det er filmselskabet Yellowbird der har købt rettighederne, selskabet som bl.a. står bag filmatiseringerne af Headhunterne af Jo Nesbø og Stieg Larssons Mænd der hader kvinder og Pigen der legede med ilden, Åsa Schwarz’ nye og meget aktuelle thriller De syv nøgler,udkom simultant i Sverige og Danmark i august.

Bogens handling kredser om de syv bærere af nøglerne til internettet, som også findes i virkeligheden, selvom de færreste er klar over det. På den første side vågner den svenske nøglebærer Rebecka med en pistol trykket ind mod sin tinding, og så kører det ellers derudaf i et hæsblæsende tempo.

Bogen udspiller sig i et utroligt fascinerende miljø, som virker nyt og uudforsket. At bogen sågar er baseret på virkeligheden gør det hele endnu mere spændende”, siger Marianne Gray, som er ansvarshavende producer på projektet. Planen er at det skal blive en tv-serie på otte eller ti afsnit.

Tanken om en visuel udformning af bogen virker slet ikke fremmed for forfatteren.- Det er en thriller i et højt tempo med meget tydelige scener i hvert kapitel. På den måde minder den meget om en actionfilm. Jeg havde ikke en film i tankerne da jeg skrev bogen, men jeg så alle scenerne for mig”, siger Åsa Schwarz.

Nu, hvor aftalen er faldet på plads, ser Yellow Bird frem til hurtigst muligt at komme videre med projektet.

Nu skal vi have talt med vores manuskriptforfattere oghave fundet ud af, hvem vi ellers skal arbejde sammen med.

Vi er super friske på at komme i gang så hurtigt som muligt”,siger Marianne Gray.

.BOGMESSE 2017. Så er bogmessen 2017 forbi. Atter var det et godt arrangement. der var en hullens masse mennesker. der var faktisk  35.716. det var 800 mere end sidste år. På gensyn i 2018. Nu er Krimi-Cirklens redaktør og anmelderdamer tilbage ved tasterne igen. Vi er klar til at kaste sig over de ca. 40 titler der ligger og venter. Det må siges, at der er læsestof til mange mamge og atter mange timer. Forfatterne er pt vilde med at skrive bøger på 400-500 sider. Så kære forlag, forfattere og andet godtfolk det kan tage noget tid før vi er up to date.

Finn Hansen

ANN CLEEVES HAR MODTAGET THE DIAMOND DAGGER.
Den 26. oktober 2017 blev Ann Cleeves præsenteret med Diamond Dagger for Crime Writers 'Association, den højeste ære i britisk kriminalskrivning, på CWA's Dagger Awards ceremoni i London.
Til præsentere Ann med hendes pris, var lagt i hænderne på Martin Edwards, formand for CWA, der sagde i forbindelse med overrækkelsen”Det er en livstids præstationspris, og frem for alt anerkender det ekspertise skriftligt. Men det anerkender også et vigtigt bidrag til forbrydelsesskriververdenen. Og ingen kan benægte det Ann Cleeves 'bidrag har været storslået. "
Han fortsatte med at sige at "Du ved alle om de vidunderlige bøger, og du ved alle om den fantastisk succesrige tv-serie. Så da det tilbagevendende tema i aften er venskab, vil jeg bare sige et par ord om Ann person "og roste Ann for hendes
venlighed og gavmildhed til andre, og som en passioneret fortaler for bibliotekets tjeneste.
I 2006 var Ann den første vinder af Duncan Lawrie Gold Dagger Award for Årets bedste kriminalroman, for Raven Black, den første i sin Shetlandserie . Derudover har hun været nomineret til CWA Dagger Awards, en gang til novel daggerten, og to gange for Dagger i Biblioteksprisen, som ikke er tildelt til en individuel bog, men for en forfatters samlede arbejdsform.
Ann siger: "Det er en stor ære at blive anerkendt af mine jævnaldrende, de forbrydende forfattere, hvis bøger, venskab og støtte jeg har haft i mere end tredive år. Jeg er privilegeret at have haft en så glad karriere, og jeg vil altid være taknemmelig for støtte fra boghandlere og forældet gæld til bibliotekariernes lidenskab og ekspertise, uden hvem jeg stadig ikke ville skrive i dag. " Mere om Ann Cleeves...

PAN MACMILLAN UDGIVER DE NÆSTE FIRE BØGER AF ANN CLEEVES.
Det Engelske forlag Pan Macmillan vil udgive de næste fire bøger fra CWA Diamond Dagger-vinderen og Sunday Times bestseller skaberen af Vera, Ann Cleeves.
To romaner bliver bøgerne ni og ti i Vera-serien, udødeliggjort på skærmen af Brenda Blethyn som Vera Stanhope, og to bliver nye untitled romaner.
Vicki Mellor, Anns redaktør sagde: "I dette Ann's Diamond Dagger-år kunne vi ikke være mere begejstret over, at vi har aftalt en aftale, der tager os fem år i fremtiden med Ann. Ann er en sådan enestående talentfortæller og det har været en glæde for alle hos Pan Macmillan at arbejde sammen med hende for at opnå det brede læserskab og den kritiske anerkendelse, som hendes talenter fortjener”. Denne September Ann fik sin første Hardback Top Ten bestseller med The Seagull og næste år udgiver vi Wild Fire, Anns endelige roman i det andet Shetland Quartet. At fortsætte med Vera er en glæde, og vi er positive, at hendes nye titler vil være lige så spændende som de ikoniske Vera Stanhope og Shetlands romaner. Vi kan ikke tænke på en bedre måde at fejre hendes fremragende præstationer i år, end vi alle er enige om denne nye aftale.
"Ann Cleeves sagde: "Jeg er begejstret for at blive enige om yderligere fire bøger med Pan Macmillan. Efter alle disse år er de ikke bare min udgiver, de er mine venner. Jeg kan ikke vente med at begynde at skrive. "
Sara Menguc, Ann's agent, sagde: "Jeg har arbejdet tæt og kreativt med Ann i mange år, har været en fornøjelse og en ære. Ikke alene er hun en meget begavet forfatter, der fortsætter med at blænde os med hver ny bog, hun er generøs i hendes opmuntring til andre forfattere og en hård og loyal fortaler for biblioteker og læsning. Hun har tjent respekt og venskab for de utrolige skuespillere og besætningsmedlemmer, der oversætter hendes arbejde så brillant til tv-skærmen, og signifikant tager hun aldrig sin succes for givet. Af alle disse grunde kan jeg ikke tænke på nogen, som fortjener det mere. Jeg er meget glad for, at vi vil samarbejde med Pan Macmillan om fire flere bøger. "
Ann Cleeves vandt CWA's Gold Dagger for Raven Black i 2006 og har fået deres højeste ære i år med CWA's Diamond Dagger.
Vi vil offentliggøre den første bog i den nye kontrakt,
den niende bog i Vera Stanhope serien, i september 2019 og derefter følge årligt.


DEN NYE TITEL FRA CHRIS CARTER.

 DEN PUBLICERES DEN 8. FEBRUAR I USA HAR TITLEN "GALLERY OF THE DEAD".OPLYSNINGEN ER HENTET PÅ CHRIS CARTERS EGEN HJEMMESIDE. VI VED AT JENTIS HAR PLANER OM AT UDGIVE DEN PÅ DANSK SÅ HURTIGT SOM MULIGT.

NY DANSK KRIMISERIE: H.C. ANDERSEN SOM DETEKTIV

hcKom tæt på geniet og særlingen H.C. Andersen på en helt ny, fiktiv og gruopvækkende måde, når Politikens Forlag i efteråret 2018 udgiver første bind i en ny serie, hvor den verdensberømte forfatter tager os med ind i den københavnske underverden anno 1840-50.
Byen er plaget af fattigdom og sygdom, politisk grøde og spændinger mellem samfundslagene - og grumme forbrydelser forbliver uopklaret i hænderne på et politi uden effektive værktøjer. Politiet begynder derfor i al hemmelighed at gøre brug af landets skarpeste hjerne, når de værste forbrydelser skal opklares.
En psykologisk profil eller en næse for grusomheder ville man måske i dag sige om det arbejde, som den ugifte og anerkendelsessyge H.C. Andersen hjælper ordensmagten med. Og når sagen endelig er opklaret, dypper forfatteren pennen i blæk, og gengiver begivenhederne i sit helt eget fantastiske sprog. Pludselig er det uhyggelige drab på en ung pige blevet til eventyret om ’Den lille havfrue’ - og resten er historie.
Bøgerne om detektiven H.C. Andersen skrives i et nyskabende samarbejde mellem forfatterne A.J. Kazinski og Thomas Rydahl.
A.J. Kazinski er et pseudonym for forfatterne Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. Sammen har de solgt over 320.000 bøger i Danmark og udkommer i mere end tyve lande. De har vundet priser både herhjemme og i udlandet, bl.a. vandt bogen ’Den sidste gode mand’ prisen for årets roman i Frankrig i 2012, Prix Relay. ’Den sidste gode mand’ er på vej som film i Hollywood, med manuskript af Oscar-vinderen Josh Singer.
Den forfatterskoleuddannede Thomas Rydahl har udgivet romanerne ’Eremitten’ og ’De savnede’. ’Eremitten’ har vundet flere litterære priser, bl.a. Glasnøglen i 2015, for årets bedste nordiske krimi.
Forlagsdirektør for Politikens Forlag, Lene Juul, siger:
”Det er en af de bedste ideer, jeg i nyere tid er blevet præsenteret for, og de tre forfatteres litterære kvaliteter er en perfekt kombination til en ny krimiserie som denne. Kazinski og Rydahl skriver med udgangspunkt i og respekt for noget af landets fornemmeste litterære arvegods – H.C. Andersen – og så har de tre forfattere hver deres tæft for den gode historie og gåde. Vi har allerede nu mærket stor international interesse fra udlandet.”
Forlaget forhandler i øjeblikket med et stort produktionsselskab om film- og tv-rettighederne..

 PRESSEMEDDELELSE

SF STUDIOS HAR INDGÅET EN AFTALE OM FILMATISERINGEN AF JENS HENRIK JENSENS "OXEN-TRILOGI:

Krimiforfatter Jens Henrik Jensen og filmselskabet SF Studios har indgået en aftale, der sikrer den skandinaviske filmkæmpe retten til at filmatisere Jensens krimi-trilogi om krigsveteranen Niels Oxen.

Med filmaftalen cementeres en lang succesfyldt periode for Oxen-trilogien, der tæller titlerne ”De hængte hunde”, ”De mørke mænd” og den nyeste - ”De frosne flammer”. Den udkom i august i fjor, men har ligget på bestsellerlisterne lige siden.
Oxen-serien er solgt i store oplag herhjemme, lige som en række udenlandske forlag har sikret sig rettighederne til bøgerne.

”Med sit originale og nervepirrende action-epos om krigsveteranen Niels Oxen og den enbenede PET agent Margrethe Franck har Jens Henrik Jensen skabt et dansk thriller univers på højt internationalt niveau. Plottet forløses elegant over tre romaner og minder mest af alt om en dansk variant af Jason Bourne filmene eller klassikeren Flygtningen (The Fugitive) med Harrison Ford”, siger SF Studios danske Head of Production Lars Bredo Rahbek og tilføjer:

”Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet og starter med at afsøge muligheden for en tv-serie, selv om plottet i princippet er stærkt nok til også at kunne begå sig i biograferne som spillefilm. Præcis som i romanerne, hvor jagten går ind på Danmarks højst dekorerede soldat Niels Oxen, sætter SF Studios Production nu jagten ind på det rette instruktør- og manuskriptforfatterteam”.

”Vi er lykkelige over, at SF Studios har valgt at filmatisere Oxen-trilogien og har meget positive forventninger til samarbejdet. Jeg er overbevist om, at de er de helt rette til at folde historien om Oxen ud som film eller TV-serie. Jens Henrik Jensen står over for et stort internationalt gennembrud, og vi er selvsagt meget spændte også på den internationale reaktion på projektet, siger Sofie Voller, Head of Foreign Rights, Politikens Forlag.

Forfatter Jens Henrik Jensen siger om aftalen:
”For mig er SF Studios det logiske valg. SF har både den kreative og den økonomiske styrke til at løfte den store opgave. Oxen-trilogien har potentialet til at blive en både smuk, intelligent og actionfyldt produktion af international kaliber, og SF Studios er stærkt dedikerede til at forløse dette potentiale. Derfor er Oxen i de helt rette hænder”

Steins krimier filmatiseres
SF STUDIOS HAR OGSÅ INDGÅET AFTALE OM FILMATISERING AF JESPER STEINS AXEL STEEN SERIE.

Jesper Steins romaner om Axel Steen skal filmatiseres. Første film får premiere i efteråret 2018. Det bliver SF Studios, som skal stå for filmatiseringen af Jesper Steins prisvindende romaner om Axel Steen.
Producer Peter Bech fra SF Studios har planlagt 3 film baseret på de første fire bøger i serien om den danske politiinspektør Axel Steen. Den første film bliver baseret på tredje bog i serien, AKRASH: "Axel Steen er sådan en stærk karakter, at vi gerne vil have publikum til at føle, at de virkelig kender ham allerede fra begyndelsen," siger Peter Bech.
Ideen er derpå, at første og anden bog (URO og BYE, BYE BLACKBIRD) skal skrives sammen på samme måde, som det tidligere med stor succes er set med Harry Bosch-tv-serien. Og endelig skal den tredje film i serien baseres på bogen AISHA, som Jesper Stein modtog De Gyldne Laurbær for.
"Jeg har store forventninger til samarbejdet med SF Studios. Vi har samme forståelse af bøgernes styrke og nødvendigheden af også på film at opbygge en stærk og kompleks hovedperson, så fortællingen bliver karakterbåren. Det vil ske i et nutidigt København, som man kender det fra Axel Steen-romanerne; råt og usminket og langt fra postkortidyllen. Og der bliver knald på og action på et niveau, man ikke er vant til,” siger Jesper Stein.
Manuskriptforfatterne er den svenske duo Maria Karlsson, som har skrevet manus til Snabba Cash-filmene baseret på svenske Jens Lapidus' krimier, og Oliver Dixon. "De er begge højt kvalificerede inden for genren, og de er ivrige efter at komme i gang", forklarer Peter Bech. "Vores ambition er at gå efter den samme høje kvalitet, som vi kender fra Bourne-trilogien med samme høje niveau af underholdning. Vi vil lave noget, som ikke er set før i dansk film."
TV2/DK har bevilget penge til udviklingen og bakker op om ideen med at lave flere film. Budgettet for den første film forventes at komme til at ligge i den høje ende, og tanken er, at der kommer en ny film hvert år. Skuespiller, instruktør m.m. er endnu ikke besluttet, men optagelserne er planlagt til at begynde næste sommer, og første film skal have premiere i efteråret 2018.
Om Axel Steen - serien:
Bydelen Nørrebro danner rammen om Jesper Steins krimiserie om den hårdkogte og kompromisløse vicepolitikommissær Axel Steen, som aldrig giver sig selv mindre end 100 %, når han arbejder på en sag. Axel Steen er sin egen, han nægter at lade andre mennesker køre sit liv. Han er låst i en evig kamp med magthaverne - både i politiet og blandt byens kriminelle - men han er også følsom og usikker på sig selv, hvilket har ført til misbrug af hash, alkohol og piller, der lejlighedsvis eskalerer, når han er under pres. Undersøgelsen, jagten på de kriminelle og Steens kaotiske privatliv - han er fraskilt og har en datter – bliver fortalt i en rå, realistisk og til tider poetisk tone kendt som '2200 Noir ", en henvisning til Nørrebros postnummer. Steins romaner er blevet rost af anmelderne både herhjemme og i udlandet, og han har bl.a. vundet Det danske kriminalakademis debutantpris for den første bog i serien, URO, mens den fjerde bog AISHA

HELE AFDEING Q FILMATISERES AF NORDISK FILM.

Nordisk Film har erhvervet de resterende filmrettigheder til Jussi Adler-Olsens krimithrillerserie om Afdeling Q og planlægger en serie på op til seks film, der starter med filmatiseringen af femte bind, Marco Effekten.
De mange fans af Carl Mørck, Assad, Rose og de øvrige figurer i Jussi Adler-Olsens populære krimithrillerserie om Afdeling Q kan nu glæde sig til, at alle bøgerne bliver filmatiseret.
Nordisk Film har erhvervet rettighederne til at filmatisere Afdeling Q-bøgerne fra bind fem, Marco Effekten, og frem. Foreløbig er der udkommet seks Afdeling Q-bøger, men Jussi Adler-Olsen planlægger at skrive i alt ti bøger i serien, og Nordisk Film forventer derfor at skulle producere seks Afdeling Q-film over en årrække.
”Vi har de seneste år arbejdet på en international filmversion af Jussi Adler-Olsens første store thriller ”Alfabethuset”, som blev udgivet i 1997. Vi har et meget frugtbart samarbejde med Jussi Adler-Olsen, og i den forbindelse opstod muligheden for at erhverve de resterende filmrettigheder til Afdeling Q-bøgerne. Fortællingerne om vicekriminalkommissær Carl Mørck har en stor læserskare og er ikke kun det stærkeste krimi-franchise i Danmark, men er også en stor international succes,” siger Henrik Zein, der er adm. direktør i Nordisk Film Production A/S:
”På trods af det tydelige “larger than life”-element i alle historierne, handler det for os om at placere fortællingerne i den virkelige verden. Karaktererne er uhyre interessante. Både psykologisk og socialt er det mennesker på godt og ondt. Deres dybe hemmeligheder er, hvad bøgerne handler om for os. At få lov til at følge Jussi Adler-Olsen på hans fortsatte rejse og omsætte de medrivende historier til fantastiske film er lidt af et drømmescenarie for os. Vi går til opgaven med stor ydmyghed, men ambitionen er at lave film af høj kvalitet, som vil begejstre et stort publikum,” fortsætter Henrik Zein.
Også Jussi Adler-Olsen glæder sig over aftalen med Nordisk Film om at filmatisere Afdeling Q-bøgerne fra Marco Effekten og frem:
”Jeg møder løbende mange af mine læsere, og jeg ved, at de har stærke holdninger til personerne og universet, så for mig er det vigtigt, at en filmatisering er så tro mod bøgerne som muligt. Gennem de seneste par år har jeg opbygget et venskab med Nordisk Film, der bestyrker mig i, at Nordisk Film vil kunne producere film, som jeg vil være stolt af at lægge navn til. Mit venskab med Nordisk Film handler grundlæggende om gensidig personlig og faglig tillid, åben dialog og respekt omkring processen at skabe film. Afdeling Q-bøgerne er for mig meget filmatiserbare romaner, og da Nordisk Film har en track-rekord af kvalitetsfilm, er det for mig som forfatter det rigtige hjem for mine bøger, hvor de kan blive realiseret på det store lærred,” siger Jussi Adler-Olsen.

Filmselskabet Zentropa, som er delvist ejet af Nordisk Film, har rettighederne til at filmatisere de første fire Afdeling Q-bøger. Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P har haft premiere, mens den fjerde film, Journal 64, ventes færdig i løbet af et par år. Herefter vil de næste Afdeling Q-film – startende med Marco Effekten – som Nordisk Film selv producerer, få premiere.

Nordisk Film har netop indgået aftalen med Jussi Adler-Olsen og hverken instruktør, manuskriptforfatter eller cast er helt på plads endnu. Arbejdet med at sætte det kreative hold, som skal udvikle og forløse de nye Afdeling Q-filmatiseringer, går nu i gang.

  JP/ POLITIKENS FORLAG KØBER DAN BROWN FORLAG.

Forlaget Hr. Ferdinand, som blandt andet udgiver Dan Browns bestsellere, bliver nu en del af JP/Politikens Forlag. Det samme gælder to andre forlag.

Sammenslutningen af forlag under JP/Politikens Hus får tre nye medlemmer.

JP/Politikens Forlag køber forlagene Hr. Ferdinand, C&K og Don Max. Tre forlag, som har specialiseret sig i at oversætte udenlandsk litteratur til dansk.

Hr. Ferdinand, der er det største af de tre forlag, er blandt andet kendt for at stå bag udgivelsen af forfattere som Dan Brown og Stephen King, mens C&K for eksempel udgiver bøger af den amerikanske forfatter og serie-skaber Lena Dunham. Forlaget C&K blev i sin tid etableret som et oprør mod Gyldendals dominans på bogmarkedet.

Lene Juul, direktør, JP/Politikens Forlag har disse kommentarer:

Vi er meget glade for og stolte over at overtage Hr. Ferdinand, C&K og Don Max, der i mange år har haft stor succes med den oversatte litteratur. Forlagenes udgivelsesprofil og ambitiøse fokus på at kombinere det litterære med det kommercielle passer perfekt til JP/Politikens Forlag, og med de nye forlag får vi styrket vores position på bogmarkedet. Vi glæder os til at arbejde lige så fokuseret med hver enkelt titel i Hr. Ferdinand, C&K og Don Max, som vi gør med bøgerne i JP/Politikens Forlag, og med forfatterskaber som Dan Brown, Elena Ferrante, Stephen King, Alaa Al-Aswany og Lena Dunham er der meget at se frem til.” 

Forlæggere Snæbjorn Arngrimsson og Susanne Torpe har disse kommentarer

JP/Politikens Forlag er det rigtige sted for Hr. Ferdinand, C&K og Don Max at være. Det er et solidt, ambitiøst og troværdigt forlag, der vil tage sig af vores fantastiske forfattere på bedst mulig måde. Vi har været i forlagsbranchen i mange år og vi vil savne forlagsverdenen, men vi er overbevist om, at det nu er tid for os til at finde nye veje.”

JP/POLITIKENS FORLAG ETABLERER NYT FORLAG I SVERIGE.

Som led i vækststrategien for JP/Politikens Forlag etableres nu et moderne kvalitetsforlag i Sverige. Det nye svenske forlag, der får navnet Polaris Förlag, tager afsæt i den strategi, som kendetegner JP/Politikens Forlag – et fokuseret bestseller-forlag med en markedsorienteret udgivelses-portefølje, hvor det enkelte forfatterskab prioriteres højt, og hvor der satses på kvalitetslitteratur og salg af de enkelte titler i stor volumen. Udgivelsesprofilen vil være med hovedfokus på skønlitteratur, krimi/spænding og populær nonfiktion.

Lederen af Polaris Förlag bliver Jonas Axelsson (51), der har en baggrund som litterær chef for Albert Bonniers Förlag (2004-2012) og litterær chef for Bonnier Group Agency (2010-2012). Senest har Jonas grundlagt og fungeret som VD for Partners in Stories, der er et svensk agentur.

Lene Juul, direktør JP/Politikens Forlag:
”Det svenske bogmarked er interessant, da der igen er en positiv markedsudvikling. Med Jonas Axelsson har vi fundet den rigtige mand til at etablere os hinsidan. Han er en visionær, kommercielt tænkende forlagsdirektør, der kender det svenske bogmarked særdeles godt. Han er vellidt i branchen og har en stærk direkte kontakt til en række prominente forfattere. Med Jonas’ ekspertise på det svenske marked og JP/Politikens Forlags kommercielle tilgang har vi et godt udgangspunkt for at opnå succes i Sverige”.

I sin tid hos Bonnier var Jonas Axelsson med til at udvikle den litterære profil til også at indeholde en mere kommerciel profil, hvor han bl.a. hentede navne som Dan Brown (Da Vinci Mysteriet – bedst sælgende bog i Sverige til dato), Mari Jungstedt og Lars Kepler (bedst sælgende nulevende svenske forfatter). Jonas Axelsson var desuden redaktionelt ansvarlig på Bonnier, da Zlatans biografi blev udgivet, og da Tomas Tranströmer fik Nobelprisen i litteratur.

Jonas Axelsson, forlagsdirektør Polaris Förlag:
”Jeg er beæret over at skulle stå i spidsen for Polaris Förlag, og jeg glæder mig til at komme i gang med de ambitiøse planer, der indebærer et tæt partnerskab med JP/Politikens Forlag. Det er helt unikt for et dansk forlag at træde ind i Sverige med disse mål, og vi får en udgiver i ryggen, som jeg har beundret i mange år. Med en fokuseret udgivelsesstrategi og som del af en medievirksomhed har Polaris Förlag et stort potentiale, på trods af en stærk konkurrence på det svenske bogmarked”.

Etableringen af Polaris Förlag er et klart udtryk for JP/Politikens Forlags ambitioner om øget vækst. Volumen spiller en afgørende rolle i forlagsbranchen, og den planlagte vækst sker med udgangspunkt i forlagets kerneforretning i et nyt marked. Med forlag i to skandinaviske lande åbnes der for muligheden for at erhverve rettigheder til udgivelse af forfatterskaber i to lande og forskellige andre stordriftsfordele i form af fx salg af rettigheder, tryk og digitalisering.

Polaris Förlag kommer til at fungere som en selvstændig enhed under JP/Politikens Forlag med adresse i Stockholm. Det forventes, at de første bøger vil udkomme i andet halvår af 2017.

Yderligere oplysninger
Lene Juul, direktør, JP/Politikens Forlag, 3347 0701/Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Jonas Axelsson, kommende forlagsdirektør, Polaris Förlag, 0046 70-397 39 38/Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

JP/Politikens Forlag er en del af JP/Politikens Hus, der er en af Danmarks førende medievirksomheder. Med Ekstra Bladet, Morgenavisen Jyllands-Posten og Politiken udgiver vi en række af danskernes foretrukne nyhedsmedier på tryk, net og mobil. Udover at levere nyheder og kvalitetsjournalistik står koncernen bag Politikens Lokalaviser, som udgiver cirka 85 lokale ugeaviser i Danmark og Sverige. JP/Politikens Hus beskæftiger omkring 2.400 ansatte og havde i 2015 en omsætning på 3 mia. kr.

aase

GODT NYT TIL ALLE "BROEN" FANS

Den populære tv-serie "Broen" vender tilbage med en ny sæson i starten af næste år.

Fjerde sæson af "Broen" skydes i gang 1. januar 2018 oplyser DR på deres hjemmeside.

Sofia Helin og Thure Lindhardt, spiller igen hovedrollerne i serien, skriver Se og Hør.

Den nye sæson bliver seriens sidste.

”Uden at røbe noget om handlingen kan jeg godt sige, at den umiddelbart ikke lægger op til yderligere fortsættelse”, har DRs dramachef Piv Bernt tidligere udtalt.

Broen havde premiere i Danmark 28. september 2011.

Her var danske Kim Bodnia at finde blandt hovedrollerne sammen med svenske Sofia Helin, der spiller rollen som Saga.

colinET DØDSFALD. COLIN DEXTER SKABEREN AF INSP. MORSE BØGERNE ER DØD 86 ÅR GAMMEL.

Hans forlægger udtalte i en erklæring tirsdag: "Med enorme sorg, MacMillan annoncerer død Colin Dexter, der døde fredeligt i sit hjem i Oxford i morges." Hans serie af 13 Morse romaner, skrevet mellem 1975 og 1999 blev tilpasset til den langvarige ITV serien, som medvirkede John Thaw. Dexter karakterer også fremhævede i spin-off viser Lewis og Endeavour.'Kvikkeste hoveder, største hjerte'

Han skrev sin første Morse roman, Sidste Bus til Woodstock, i 1975 på ferie i Wales. Den fiktive detektiv blev derefter dræbt i sidste bog, The angerfuld Day. Inspector Morse og Lewis stjerne Kevin Whately beskrev ham som "drilske og boblende og altid fascineret af alt og alle". Han fortalte BBC Oxford: "Jeg tror, ​​jeg er utrolig heldig at have haft 30 år af sit venskab ville han altid slå op - han elskede at være på sæt med os, og vi elskede at have ham der han var en meget varm, godartet.. tilstedeværelse altid. "Whately jokede: "Vi plejede at give ham en lille rolle, give ham den ulige linje til at sige, men han var så forfærdeligt ved at tale og handle, at vi kun lade ham gå gennem skud."
Sheila Hancock, Thaw enke, fortalte BBC Radio 4 Front Row :.. "Han sagde til mig et par gange, at han virkelig følte, at John var tegnet og karakter var Johannes Det slags udviklet sig mellem dem i virkeligheden, jeg tror, ​​en af ​​de grunde, han dræbte Morse off er han ikke ønskede at forestille sig nogen anden spiller den del. " Hun beskrev Dexter som en "bemærkelsesværdig belæst og klog mand", samt en "boblende fyr", der "bare syntes at nyde livet så meget" og "elskede at grine". Maria Rejt, Dexter seneste redaktør på MacMillan, sagde forfatteren havde "inspireret alle dem, der arbejdede sammen med ham", tilføjer:. "Hans loyalitet, beskedenhed og selvforklejnende humor gav glæde til mange Hans var den skarpeste sind og den største hjerte , og hans vidunderlige romaner og historier vil fortsat være et bevis på begge. " Kevin Lygo, direktør for tv på ITV, sagde Inspector Morse var "en af ​​landets mest elskede shows", med Thaw s "opfarende detektiv med en forkærlighed for krydsord, real ale og klassisk musik" at blive en af ​​de mest populære figurer i alle tid. "Gennem 33 har længde historier, den casebook af Morse og Lewis ændret landskabet af detektiv drama," sagde han. Dexter arbejdede tæt sammen bag kulisserne af showet og senere blev en konsulent på Lewis, efterfølgeren hovedrollen Whately som kørte i ni år. Han var også "en af ​​de vigtigste kreative kræfter" bag efterfølgeren Endeavour - inspektørens fornavn - hvor skuespilleren Shaun Evans spillede den unge Morse.
MacMillan udgiver Jeremy Trevathan tilføjede, at Dexter død repræsenterede en "tektonisk skift i den internationale kriminalitet skrive scene". Han sagde: "Colin repræsenterede den absolutte indbegrebet af britisk kriminalitet skrivning, og i 1990'erne John Thaw s Inspector Morse overtog onsdag aften tv Han var en af ​​de tv-figurer, der nationen tog til deres hjerter Det er en meget trist dag for.. os alle. " kriminalrmankolleger hylder Colin Dexter på Twitter.

Lynda La Plante sagde om den afdøde forfatter : ". Colin Dexter, en mesterlig forfatter og historiefortæller, der underholdt millioner af læsere"

Ian Rankin sagde: "Trist nyhed - en blid mand med en stål sind, og skaberen af sådan en ikonisk karakter ..."

Val McDermid sagde: »Dybt ked af at høre om død min gode ven Colin Dexter Han bragte glæde til millioner og glæde til sine venner.".

Maxim Jakubowski næstformand af forbrydelsen Writers 'Association fortalte BBC: "Han vil blive husket ikke blot som et superlativ  kriminalforfatter og skaberen af ​​sådan en klassisk karakter som Inspector Morse, men også som den mest selskabelig af venner, impish , venlige til alle, sjældent set offentligt uden et smil, en mand, der accepterede kendis sent i sit liv med vidunderlig værdighed og humor. "
'En stor Glenfiddich'

Norman Colin Dexter blev født i 1930 i Stamford, Lincolnshire, og studerede klassikere på Cambridge University. Han arbejdede som latin og græsk lærer 1954-1966 før han flyttede til Oxford - hvor han indstille Morse historier - at blive en fuld tid forfatter. Carlton Productions lavet 33 Morse tv-film med Thaw i hovedrollen. Dexter selv lavet mange gæsteoptrædener.
Æret være Colin Dexters minde. Finn Hansen KRIMI-CIRKLEN.

talent mordHUN LEVEDE AF AT SKRIVE OM MORD. NU MÅ HUN SELV SLÅ IHJEL!

Der er ingen tvivl om at Andrew Wilsons bog Talent For Mord nok skal vække opmærksomhed når den udkommer 8. august i år. Det er nemlig en skøn Agatha Christie-inspireret krimi til fans af cozy crime.

For den der har talent for mord ernemlig ingen anden end datidens krimidronning Agatha Christie. Men denne gang i morderens rolle!

I 1920’ernes London er Archie og Agatha Christie ikke et hvilket som helst nyrigt middelklassepar. Som forfatter til seks populære detektivromaner har Agatha allerede etableret sig som én af Englands skarpeste krimihjerner, og overskuddet fra hendes bøger har sikret dem en forgyldt tilværelse i det celebre London. Men bag facaden lurer pengeproblemer, fortvivlelse og utroskab. Da en mystisk fremmed pludselig dukker op og truer Agatha med at ødelægge familiens gode ry, bliver hun tvunget til at bruge sit talent i en virkelig forbrydelse: Hun må planlægge mordet på en uskyldig kvinde.
Med Talent For Mord fremmaner Wilson den verden af butlere og stuepiger, trofaste og uduelige betjente, excentriske overklasseløg og five o-clock tea, som vi kender og elsker fra Christies egne krimier, og med sin kombination af vid og djævelske plot-twists vil bogen med garanti begejstre alle anglofile krimilæsere.

I vinteren 1926 forsvandt virkelighedens Agatha Christie pludselig i ti dage. Hun talte aldrig om, hvor hun var, og som resultat er hendes forsvinden forblevet et af de store mysterier i moderne tid. I denne superbt researchede detektivroman sammenflettes virkelige hændelser og sort opspind i en klassisk, britisk mordgåde: Hvad skete der egentlig i løbet af de dage? Det er Gads Forlag udgiver bogen samtidig med den britiske udgave.

SOPHIE HANNAH ER KLAR MED OPFØLGEREN TIL MONOGRAMMORDENE.

Det var Rosenkilde & Bahnhof der udgav titlen i 2014. Nu er det Lindhardt & Ringhof der udgiver den nye titel Skæbnesvangert Testamente. Men kun som Lydbog og E-bog.

Handlingen: Vi er i London. Året er 1929 - i starten af Poirots karriere som privatdetektiv. Under en frokost bliver Poirot forstyrret af en ung dame, som fortæller, at hun vil blive myrdet. Hun er bange, men beder ham alligevel indtrængende om ikke at afsløre morderen, eftersom hun har fortjent sin død, og drabet er retfærdigt. Den dødsensangste unge kvindes forsvinden sætter alligevel Poirot i gang med jagten på en seriemorder, som efterlader en guldmanchetknap med initialerne PIJ i munden på sine ofre."Nej. Åh, jeg har sagt for meget! Hvor er jeg dog dum! Jeg fortalte Dem det kun fordi De ser så venlig ud, og jeg troede De ikke kunne gøre noget. Hvis De ikke havde sagt at De var pensioneret og fra et andet land, ville jeg ikke have sagt et ord! Lov mig det her: Hvis jeg bliver fundet død, skal De sige til Deres ven, politimanden, at han ikke må lede efter min morder."Hun klemte øjnene i og foldede hænderne. "Åh, lad ikke nogen åbne deres munde! Denne forbrydelse må aldrig blive opklaret. Lov mig at De vil sige det til Deres ven, politimanden, og få ham til at være enig? Hvis De er interesseret i retfærdighed, så gør som jeg beder Dem om."Sophie Hannah (født 1971 i Manchester) er en gudsbenådet forfatter. Hun har skrevet lyrik, noveller, børnebøger, romaner og krimier og er blevet oversat til 20 sprog. To af hendes krimier er blevet filmatiseret. Agatha Christies arvinger har specifikt valgt Sophie Hannah til at føre Poirots arv videre og hædre et elsket forfatterskab, der snart kan fejre 125 års jubilæum.

DET ER IKKE KUN SOM NY TV-SERIE AT DU NU KAN SE SPRITNYE EPISODER AF KULT-SERIEN TWIN PEAKS.

Hvis Du har været inde under "fanen" med Videoklip er Du blevet orienteret om at der kommer nye episoder af kult-TV- serien Twin Peaks. Serien som vi mødte første gang for 27 år siden. Næh, i Juni måned udgiver Forlaget Politiken Mark Frost ´s bog Twin Peaks - Den Hemmelige Historie.

ET PS. TIL ARTIKLEN ”DEN FRANSKE BØLGE” I KRIMI-CIRKLEN 4-2016.

Man kan jo altid diskuterer hvor dybt man skal grave når man skriver en artikel. På et tidspunkt slog det ned i undertegnede hører spion/agentromaner ikke med i en såkaldt ”Fransk Bølge”?

Det mener jeg at den burde gøre. Så derfor kommer der lige tre forfattere som huserede i slutningen af 60´erne og op i 70´erne i Danmark. Der kom en hel stribe af spionromaner i kølvandet af Agent 007 James Bond var slået for alvor igennem både som romaner og ikke mindst på film. Den første var Jean Bruce der skrev serien Agent OSS 117 alias Hubert Bonnisseur de La Bath. Den udkom der bind af. Den anden er Paul Kennys FX18 Francis Coplan og den tredje er Gerard De Villiers Malko Linge.

JEAN BRUCE.

Jean Bruce (født Jean Brochet den 22. marts 1921) var en produktiv fransk populær forfatter, der døde den 26. marts 1963 i en bilulykke. Han skrev også under pseudonymer af Jean Alexandre Jean Alexandre Brochet, Jean-Martin Rouan, og Joyce Lindsay.

Han er især kendt for eventyr af hemmelige agent hubert Bonisseur De La Bath, alias OSS 117 hvor af mange romaner blev til TV-serier på sde franske TV-skærme i 1960'erne. Bruces første OSS 117 roman udkom i 1949. Han skrev de første 91 OSS 117 romaner og mange andre romaner før sin død da han kørte galt i sin Jaguar sportsvogn. Selvom den første OSS 117 N´est pas mort, (OSS 117 er ikke død). Den blev også filmatiseret med Ivan Desny i i hovedrollen allerede i 1957. Det var en populær serie og flere af bøgerne med OSS 117 blev filmatiseret i 1963. Det var kort efter efter den franske udgivelse af Ian Flemings Dr. No. Det skete da de to instruktører, Kerwin Mathews og Andre Hunebelle's opdagelse af skuespilleren Frederick Stafford som kommer til at spille rollen i 2 film. Den næste filmatisering får John Gavin. Dog kun i én (grunden er at Stafford får hovedrollen i Alfred Hitchcocks filmatisering af Leon Uris´ Tapaz. Derefter filmes de næste film med Luc Merenda og Alan Scott 1970'erne der var franske tv-film i 2006 handlingen. OSS 117 Cairo, Nest Of Spies hovedrollen Jean Dujardin som OSS 117. Den blev til alles overraskelse også et internationalt hit.

Efter Jean Bruces død, forsatte hans kone Josette Bruce hans forfatterskab (der døde i 1996). Hun lå ikke på lade side hun skrev yderligere 143 nye titler til OSS 117 begyndende i 1966 til sin død i 96. Efter hendes død tog deres søn og datter François og Martine Bruce over. De skrev 24 bøger.

caGILES BLUNT SERIE MED POLITIMANDEN JOHN CARDINAL NU SOM TV-SERIE PÅ C MORE.
Det var forlaget Torgard der udgav to bøger af den canadiske forfatter Giles Blunt. Nu kan serien også streames hvis man har kanalen C MORE. Det er det første bind Forty Words For Sorrow ( Frosne Sjæle, 2009 Torgard). TV-serien bliver i 6 afsnit. John Cardinal spilles af Billy Campbell. Han er udstationeret i den lille by Algonquin i det sydlige Canada.
Sammen med kollegaen Lise Delorme (Karine Vanasse) forsøger han at opklare mysteriet omkring en teenagerpiges død.
Den anden bog som Torgard udgav har titlen Stille Storm, Torgard 2011 (The Delicate Storm, 2009.) Om den senere også bliver TV-serie må tiden vise. Men en ting er sikkert de to bøger er absolut læseværdige og det er synd der ikke udkom flere titler. Giles Blunt har skrevet  i alt 6 titler med Cardinal som hovedperson.

PS. De to bøger kan ifølge Forlaget Torgard stadig købes hos dem.

NIKOLAJ LIE KAAS BEKRÆFTERHELT FÆRDIG MED CARL MØRCK.

nikolaj lie kaas i centrum i ny dramaserie paa dr1Skuespilleren vender ikke tilbage i rollen som Carl Mørck, når den fjerde film om afdeling Q er optaget. Sådan sagde forfatter Jussi Adler-Olsen til BT i oktober om castingen af Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i rollerne som den forbitrede politibetjent Carl Mørck og hans assistent, Assad, i filmatiseringen af bøgerne om afdeling Q. Efter måneders spekulationer fortalte Nikolaj Lie Kaas på den røde løber til Robert-uddelingen søndag aften, at når indspilningen af den fjerde film i krimiserien, 'Journal 64', er i kassen, er han færdig med afdeling Q. Det kommer til at være slut. Det er den allersidste for mit vedkommende, bekræftede den 43-årige skuespiller og uddybede: Jeg har ikke noget imod Jussi Adler-Olsen overhovedet. Han har behov for at snakke højt, og det skal han have lov til. Det er klart, at hvis han har solgt sine rettigheder, fordi han synes, der skal tænkes om i konceptet, så er det hans film og hans bøger. Hvis det var mig, der havde skrevet bøger, så ville de også være mit hjertebarn, sagde Nikolaj Lie Kaas. Jussi Adler-Olsen solgte rettighederne til de fire første afdeling Q-bøger til Zentropa. Når de op mod seks kommende filmatiseringer skal indspilles, bliver det med Nordisk Film som producent. Men Nikolaj Lie Kaas synes, at forfatteren kan være stolt af de første film. Jeg synes, vi har gjort det godt. Der er ikke noget, Jussi skal være ked af. Jeg synes ikke, vi har nedgjort hans bøger. Jeg er glad for, at vi har én film tilbage, og at det så er det, lød det fra den folkekære filmstjerne. De tre første filmatiseringer med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne har været gigantiske publikumssucceser. 'Flaskepost fra P', som er den tredje film i serien, var den mest sete film i biograferne i 2016. Nikolaj Lie Kaas forventer, at optagelserne til 'Journal 64' starter til efteråret. Det er ikke offentliggjort, hvem der fremover skal spille Carl Mørck og Assad.

BLOGGERMØDE MED FORFATTERPARRET LARS KEPLER PÅ DEN SVENSKE AMBASSADE I KØBENHAVN.kop

Fredag den 27. januar løb et spændende arrange-ment af stabelen på den svenske Ambas-sade i københavn. Arrangørerne var på Forlaget Gyldendal der i samarbejde med ambassaden havde inviteret Bloggerne til en seance med det svenske forfatterpar Lars Kepler alias ægteparret Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril, udgivelse af Kaninjægeren.

Arrangementet startede at vi fik en velkomstdrink og blev vi budt velkommen af Nanna Sardorf fra Gyldendal som også takkede den svenske ambassadør Fredrik Jörgensen for gæstfriheden. Derefter viste ambassadøren os rundt i den spektakulære bygning.

:Ann Lind Andersen.

AnnDerefter blev forfatterparret inter-viewet af ”God Morgen Danmark” værtinden og - filmanmelderen Ann Lind Andersen.

Det var et meget spændende indslag. Vi fik et godt indblik i hvordan Lars Kepler arbejder og der er ikke noget der er overladt til tilfældighederne. De har både været på researchbesøg på Kumla (svensk fængsel). De har brugt proffesionelle kampsportinstruktører for at sætte sig ind i hvordan et slagsmål kan udvikle sig. Forfatterparret øver sig selv i kampsporten hjemme i huset.

Kaninjægeren - som er den sjette bog i serien med kriminalkommissær Joona Linna som hovedperson. Bogen er også den mest blodige og der er ikke sparet på detaljerne. Historien introducerer også et nyt begreb af en morder, nemlig en Spree-morder! Definitionen på sådan en gerningsmand er ifølge FBI: ” En Spree killer er en person (eller mere end én person), der begår to eller flere mord uden en fortrydelsesfrist; manglen på en fortrydelsesfrist markerer forskellen mellem en amok morder og en Seriemorder. Kategorien har dog vist sig at være uden reel værdi for retshåndhævelse, på grund af definitoriske problemer i forbindelse med begrebet "afkølingsperiode". Seriemordere begår klart adskilte og forskellige uensartede mordmetoder, der sker på forskellige tidspunkter. Hvorimod Massemordere er defineret ved en hændelse, uden karakteristiske tidsrum mellem mordene”.

Det var et lille sidespring. Interviewet berørte også følgende punkter. Bl.a, fik vi at vide at Lars Kepler udkommer i over 40 lande og er blevet solgt i over 8 millioner eksemplarer. Alene i Danmark er Kepler bøgerne solgt i over 700.000 eksemplarer. Vi kom også ind på filmatiseringen af forfatterparrets Hypnotisøren om de var tilfreds med bl.a. Mikael Persbrandts præstation som Joona Linna. Det var forfatterne. De så Persbrandt som en af de bedste svenske skuespillere. Kepler oplyste også at de ikke selv havde været indblandet i filmatiseringen på nogen måder. Vi kom også ind om der var planer om, at bøgerne event. senere kunne blive en TV-serie. Det ville parret ikke udelukke. Efterhånden var interviewet nået til vejs ende. Alt i alt var det en spændende seance godt og flot ledet Ann lind Larsen. Derefter var der disket op med svenske lækkerier og så blev vores bøger dedikeret med hilsner af forfatterne. Til sidst skal der lyde en stor tak for et godt arrangement til Kepler, Den Svenske Ambassadør og hans stab samt til folkene fra Gyldendal.

NB. LÆS OGSÅ REBEKKA ANDREASEN DAMEN BAG BLOGGERSIDEN "VILD MED KRIMI" OPLEVELSE AF SAMME SEANCE. SE OGSÅ PÅ KRIMICIRKLENS FORSIDE DEN NYE FANE VIDEOER. HER KAN DU BL.A. SE LANCERINGS VIDEOEN AF KANINJÆGEREN FRA GYLDENDAL DEN 27. JANUAR. 

HJERT ISLÆNDING VINDER ROSENKRANTZ-PRISEN 2016.
Den islandske bestsellerforfatter Yrsa Sigurðardóttir modtager Palle Rosenkrantz-prisen for bedste krimi 2016. Prisen gives af Det Danske Kriminalakademi for Yrsa Sigurðardóttirs krimi DNA og overrækkes på Krimimessen i Horsens i weekenden 1.og 2. april.
I juryens motiveringen for valget af DNA som årets krimi 2016 skriver de bl.a.:"Lindhardt og Ringhof har udgivet syv af islandske Yrsa Sigurðardóttirs krimier, deriblandt DNA, der udkom på dansk i august 2016. DNA er første bog i en ny serie af den islandske krimidronning.
Danmarks egen krimidronning, Sara Blædel, er kæmpefan af Yrsa Sigurðardóttir og skrev om DNA, da den udkom på dansk:Anden bog i den nye serie, HÆVN, udkommer på dansk den 21. marts. I den forbindelse gæster Yrsa Sigurðardóttir krimimessen i Horsens 1. og 2. april og får ved samme lejlighed overrakt Palle Rosenkrantz-prisen.

DEFINITIONEN DOMESTIC NOIR AF DEN NYE GREN AF  SPÆNDINGSLITTERATUREN.

 På Gyldendals hjemmeside har vi kopieret Gyldendalmedarbejderen Karoline A. Markholst udemærket Definition af den nye gren af genren med betegnelsen Domestic Noir. Begrebet der dukkede op første gang i forbindelse med Paula Hawkins legendariske Kvinden I Toget, og den artikel vil vi meget gerne give videre til de læsere der ikke har set den på forlagets hjemmeside.

1. I domestic noir-genren render der sjældent en seriemorder rundt på fri fod og begraver makabert opskårne lig på mudrede steder i afsides skovbunde. Uhyggen foregår typisk i hjemmet, i familien. Den gror gerne frem fra et virvar af hemmeligheder fra fortiden.

2. Skurkene i domestic noir-genren er sjældent fremmede uhyrer, der truer karaktererne udefra. De farlige er oftest dem, de tror de kender allerbedst - måske endda dem, de plejer at møde, når de kigger i spejlet.

3. Selv den mildeste og fredeligste mand eller kvinde rummer i domestic noir-genren evnen til at begå eller skjule en frygtelig forbrydelse. Hvis omstændighederne og tilfældighederne går op, har vi det alle i os.

4. Fortælleren i en roman i denne genre, som man ellers har hang til at stole på, kan sagtens være utroværdig i domestic noir-genren. Hen ad vejen kan det nøk for nøk lirkes op for læseren, at heller ikke fortælleren er hvad hun eller han giver sig ud for at være.

5. Noir-delen af domestic noir-navnet er lånt fra filmgenren film noir, der kendetegner dystre film af folk som Alfred Hitchcock, Fritz Lang og Orson Welles. Noir-navnet ses også i den tværkulturelle genre, nordic noir: Mørke, intense historier fra skandinaviske universer af forfattere som Henning Mankell og Stieg Larsson og tv-serien Forbrydelsen.

breakkiSERANGOON ROAD SPRITNY OG ANDERLEDES TV-SERIE BEGYNDER I DAG 10. januar PÅ DR. 1

Det er noget så sjælden som en Singaporiansk-australsk krimiserie fra 2013. Titlen er Serangoon Road og den kommer i 10 episoder af 50 minutter. Den starter kl. 0.00 og vare til 0.50 så det er en flim for natteravne. Handlingen foregår I Singapore i midten af 1960'erne. Her bliver den gådefulde australier Sam Callaghan hyret som opdager af Patricia Chengs detektivbureau. I en by præget af politiske og racemæssige spændinger må den stædige detektiv efterforske alt fra utroskabssager til sprængfarlige politiske sager med vidtrækkende konsekvenser. Den fortsætter onsdag og torsdag. Men vær opmærksom på tidspunktet varierer de 2 dage.

 

 

sherUdforsk Sherlock Holmes i Ordrup Bibliotek.
Mød skuespiller Lars Mikkelsen, forfatter Dennis Jürgensen og garvede sherlockianere. I januar og februar handler det om mesterdetektiven Holmes på Ordrup Bibliotek.
Uanset om du er dedikeret sherlockianer eller blot fan af BBC-serien "Sherlock", så und dig at selv at lægge vejen forbi Ordrup i januar og februar. Biblioteket og Sherlock Holmes Klubben hylder mester-detektiven og 130 året for udgivelsen af Sir Conan Doyles "Et studie i rødt" med arrangementer og en udstilling, der inviterer dig helt indenfor i Sherlock Holmes-universet.
Mød jounalister Bo Green Jensen, Jacob Levinsen og Christian Monggaard, som alle er medlemmer af Sherlock Holmes Klubben i Danmark. Oplev skuespiller Lars Mikkelsen og forfatter Dennis Jürgensen til samtaleaftener om henholdsvis Mikkelsens rolle i BBCs "Sherlock" og om Holmes, om krimigenren generelt og om Sherlock Holmes’ indflydelse på Dennis Jürgensens forfatterskab.
Kom til filmaftener, der bliver introduceret af medlemmer fra Sherlock Holmes Klubben og se udstillingen med danske og engelske Holmes-udgaver fra 1887 og til i dag, billeder og plakater af Holmes’ mange forskellige ansigter gennem tiden samt en genskabelse af Sherlock Holmes’ dagligstue med effekter fra bl.a. det nu nedlagte Sherlock Holmes Museum i Nykøbing Sjælland.
Sherlock Holmes for børn
Børnene skal bestemt ikke snydes for et møde med den store detektiv. Ordrup Biblioteks børneafdeling byder på film med mesterdetektiven i skikkelse af Disneys snarrådige mus, mysteriejagt på biblioteket og detektiv workshop, hvor hele familien kan lave forstørrelsesglas og silhuetlamper.
Og der er flere detektivlækkerier for de mindste: Ordrup Biblioteks børneafdeling omdannes til Ramasjang Mysteriet i januar og februar. Takket være en unik udstilling af møblerne fra DRs Ramasjang Mysteriet kan man sidde i Kristians møbler, snakke med Mysterio og hjælpe med at opklare mysterier på biblioteket. Følg Ordrup Bibliotek på Facebook og Instagram hvor der løbende vil blive sendt spor og gåder ud, som biblioteket skal bruge hjælp til at opklare.
Sherlock Holmes-arrangementerne på Ordrup Bibliotek løber fra den 7. januar til 24. februar. Se alle arrangementer her.
Vil du have mere Sherlock Holmes?
Læs om Sir Arthur Conan Doyle på Forfatterweb her.

Log ind på Zinio og læs om BBCs Sherlock i magasinet Crime.

Se Guy Ritchies film "Sherlock Holmes" med Robert Downey Junior og Jude Law på Filmstriben her og se opfølgeren "Skyggespillet" på Filmstriben her.

Kan du se BBC eller abonnerer du på Netflix, kan du følge med i fjerde sæson af BBC-serien "Sherlock" med blandt andre Benedict Cumberbatch og Lars Mikkelsen. Se trailer.

Læs mere om Sherlock Holmes Klubben på deres egen hjemmeside.
Publiceret af:  Merete Arnoldi
Publiceret:Torsdag, 5. januar, 2017 10:56
Sidst opdateret:Lørdag, 7. januar, 2017 09:11

 

midGODT NYT TIL ALLE DANSKE FANS AF MIDSOMER MURDERS.
I meget meget laaaang tid har der kun været vist genudsendelser og genudsendelser af Midsomer Murders/Inspektør Barnaby. Det er både uartigt og uforskammet af DR.1. Men nu er der måske håb forude for i løbet af 2017 bliver der sendt en række spritnye episoder. Titlerne som ligger klar er følgende:
I Sæson 19. Episode 111.The Village That Rose From The Dead. 112 Crime And Punishment. 113. Last Man Out. 114. Red In Tooth And Claw. 115. Death By Persuasion. 116. The Curse Of The Ninth.
Ikke nok med at der kommer nye episoder så tager vi også afsked kriminalassistent Charlie Nelson ( Gwilym Lee). I hans fodspor træder kriminalassistent Jamie Winter alias skuespilleren Nick Hendrix. Det bliver spændende om den stadig falder i seernes smag. (Her i skrivende stund 18. januar) bliver 114 Red Tooth And Claw, vist i aften i UK.

 

RETTELSE SIDE 18 I KRIMI-CIRKLEN 4. 2016.

Der kom nogle mærkelige blå oversættelse ord ind på side 18 under at lave den om til Pdf fil. Og det blev oversat hulter til bulter fransk engelsk dansk.

Her er rettelserne

The Skull Jam -Le Bourrage Cräne

Hands Of The Lot- Touchez Pas Au Grisbi

Murene- Frimurerne

Max Løgneren - Max Menteur

Les Tontons Revolvermænd - Les Tontons Figueurs

Jøder - Les Juifs

 

 

carKAN DU HUSKE PEPE CARVALHO?
Jo, selvfølgelig kan Du det. Det var jo ham, privatdetektiven i den spanske forfatter Manuel Vázquez Montalbán serie. En kriminalroman serie som Forlaget Klim udgav 11 bøger om. De blev udgivet i perioden 1988-2009.
Men viste Du at serien også er filmatiseret til TV-serie?
Det var under arbejdet til en ny artikel i det kommende nummer af Krimi-Cirklen at vi faldt over oplysningen som vi straks bringer videre her.
Dårlig tv-serie baseret på kriminalromaner af den berømte catalanske forfatter Manuel Vasquez Montalban. Det er en italiensk-fransk-spansk co-produktion i seks episoder, og to produkter fremstillet i Frankrig, to i Spanien og to i Italien. Hovedrollen son Carvalho spilles af Juanjo Puigcorbé og Jean Benguigui som Biscuter og Valeria Marini som Carvalho´s kæreste charo.

 

raNU LYSNER DET FOR ALLE PERNILLE BOELSKOV FANS. HENDES OPUS TO´ER Bornholmerdybet PÅ VEJ.

Yes det meldes fra nemlig fra den Bornholmske forfatter Pernille Boelskov og hendes forlag 4 Sal Til Vensnstre at den længe ventede toer på vej. Titlen er Bornholmerdybet. Den udkommer på eksklusivt på Bornholm den 9. februar og 27. februar resten af landet. Noget at glæde sig til. Forsiden følger når vi får den fra forlaget

 

 

 

 

stormRASMUS DAHLBERGS "STORMFLOD" OPTION TIL FILM TV-SERIE KØBT AF NIMBUS FILM.

Rasmus Dahlberg forsker til daglig i uforudsigelighed, katastrofer og beredskabsstærkning ved Københavns Universitet og Beredskabsstyrelsen så når han i Stormflod sender sin hovedperson, Lisbeth Storm, ud i elementernes rasen på det lavtliggende Falster, er det nok højdramatisk fiktion, men alligevel ikke helt grebet ud af den blå luft. Samtidig med at sidste bind i trilogien udkommer har Nimbus Film købt option på filmatiseringsrettighederne til Solstorm, den første bog i serien om Lisbeth Storm. De er fuld gang med at udvikle den til en tv-serie. Andet bind i serien, Jordskælv, udkom i 2013. Alle bøger kan læses uafhængigt af hinanden.

Lisbeth Storm har  mødt flere katastrofer, end noget menneske burde. Strømmen forsvandt, og vildskaben voksede, da en kraftig solstorm ramte Danmark. Da hun fl ygtede til San Francisco med barn og mand, fulgte katastroferne med og truede med at knuse hende helt. Nu er Lisbeth tilbage i Danmark. Sammen med resterne af sin familie forlader hun København til fordel for Falster, hvor hun endelig ser ud til at fi nde ro – indtil en fremmed mand med mørke fugle tatoveret på ryggen dukker op. På den anden side af diget stiger vandet faretruende, mens Lisbeth igen må mobilisere alle sine kræfter for at klare sig igennem katastrofen.

 

alexHVIS DU VAR NATTERAVN, KUNNE DU PÅ TV2 FRA KL. 0.40 TIL 2,20, HYGGE DIG MED ALEX CROSS FILMEN BYGGET OVER JAMES PATTERSONS BOG CROSS.

Psykolog og politikommissær Dr. Alex Cross (Tyler Perry), og hans kolleger detektiver Tommy Kane (Ed Burns) og Monica Ashe (Rachel Nichols) jager en gennem en forladt bygning i Detroit. Efter en langvarig jagt, lykkedes det Cross at pågribe en mand. Det viser sig, at manden har bortført og dræbt en række kvinder, og Cross og hans team formåede at redde hans seneste offer. Efter at have forladt gerningsstedet, besøger Cross en sytten-årig pige ved navn Pop Pop (Simenona Martinez), som er blevet anklaget for et dobbeltdrab. Cross ved Pop Pop tager skraldet for sin pusher-onkel, men han kan ikke overtale hende til at sige sandheden..
Denne action-thriller er baseret på James Pattersons roman "Cross".

 

ANGÅENDE ANMELDELSER: VIL VI LIGE OPLYSE OM,  AT VI LÆSER OG ANMELDER SÅ HURTIGT VI KAN. MEN DEN MÅDE SOM DER UDGIVES PÅ FRA FORLAGENE  GØR , AT DER ISÆR SIDST PÅ ÅRET KOMMER PUKLER. DET ER OGSÅ SOM DET ER BLEVET KUTYME , AT BØGER SKAL VÆRE MURSTEN. SELVFØLGELIG SKAL MAN IKKE KLAGE OVER, AT MAN SOM LÆSER FÅR MERE LÆSESTOF FOR PENGENE. DER ER OGSÅ IND IMELLEM LIDT KNAS MED HJEMMESIDEN NOGEN GANGE. MEN FAT MOD, NÅR DER ER NEDBRUD LÆSER VI , SÅ VI LIGGER  ALTSÅ  IKKE PÅ DEN LADE SIDE NÅR DER ER  VRØVL MED NETTET.

FINN HANSEN, KRIMI-CIRKLEN.

sherlock holmes

JULEIDYLEN ER SÅ SMÅT VED AT INDFINDE SIG PÅ DEN LEGENDARISKE ADRESSE BAKER  STREET 221B.

hiddenJANE TENNISON II: HIDDEN KILLERS ER NETOP UDGIVET  I UK.
Som vi skrev da Loxodonta udgav Lynda La Plantes Tennison i 2015 spåede vi på Krimi-Cirklen at der var lagt op til et bind 2. Og det fik vi ret i.
I Hidden Killers - sættes Jane Tennison til at fungerer som prostitueret lokkedue, med håb om at fange den mistænkte der eftersøgt for adskillige seksuelle overgreb. Den mistænkte bliver fanget og buret inde.
Jane roses for sin tapperhed i sagen, og Jane bliver forfremmet med CID status og flyttes fra Hackney til Bow Street Station som detektiv.
I hendes første opgave kaldes hun ud til et mistænkeligt dødsfald. Offeret, er en ung mor, er druknet på tragisk vis i sit badekar, og efterlader sig en bedrøvet, senil  mand og et lille barn.
De to historier involverer Jane og de begynder at få hende til tvivle på beviserne mod hendes voldsmand i East London. Jane bliver mere og mere overbevidst om, at den unge kvinde i badet ikke druknede i tragiske omstændigheder. To helt forskellige sager, men en fælles rød tråd -  Janes bliver mere i tvivl  omkring beviserne, og omkring hendes egne kolleger …Lyder spændende, men om Loxodonta udgiver den, tvivler jeg desværre på. Derfor vil KC gerne endnu en gang anbefale bind 1. for den fremragende. Så er der måske håb for vi får bind 2 senere.

 

 

camNYT FORFATTERPAR” CAMILLA GREBE OG PAUL LEANDER ENGSTRÖM.

Den svenske forfatter Camilla Grebe har som bekendt sammen med sin søster Åsa Träff skrevet 5 fortræffelige psykologiske kriminalromaner der har psykologen Siri Bergman som hovedperson. Disse fire af dem: Jeg ser Dig, 2009, Sort Angst, 2010, Før Du Døde, 2013, og Manden Uden Hjerte, 2014 er også udkommet i Danmark. Vi mangler den sidste Eld Och Djupa Vatten fra 2015. I 2016 fik vi i stedet Når Isen Brister, 2016. skrevet af Camilla Grebe alene.Men fordi vi skriver denne lille notits er fordi, at nu har Grebe sammen Paul Leander-Engström introduceret en hel ny serie med titlen ”Moskva Noir” I den serie (læs trilogien), er der foreløbigt i Sverige udkommet disse to titler: Dirigenten Från Sankt Peterburg og Handlaren Från Omsk. På vej er også det 3. bind i trilogien Den Sovande Spionen. P.t. ved vi ikke om trilogien bliver udgivet i Danmark. Men mon ikke det sker?

 

EN RETTELSE: Fra Per Norman Block har vi fået nogle rettelser og tilføjelser til Temanummert om Ed McBain. Vi takker Per: Det gælder også vores andre læsere hvis de opdager fejl eller mangler må I meget gerne give besked til os.

Det gælder især det nummer som er lige på trapperne og har temaet om hvor mange franske kriminal/spændingsromaner der er udgivet i Danmark. Vær opmærksom på her skriver vi ikke om de føljetoner der har været i diverse af datidens ugeblade og aviser. (En af grundene er, de oversættes til ukendelighed) Vi ved godt der findes mange. Men hvis i har kendskab til andre end de mange titler vi selv har fundet.

Her har I så til sidst Pers McBain oplysninger:

Krimi Cirklen nr. 3/2016. Side 1 (forside) 5 titler, der ikke er oversat. Her mangler "Killers Choice" fra 1957. Altså 6 titler, der ikke er oversat. Side 6, her er fire titler nævnt, så her mangler "Killers Choice" 1957, og "Til Death" 1959. Side 7 er som side 1. Og så er der 5 Station 87-romaner med nye titler: "Betjent myrdet" 1957, ny udgave som "Næste gang dig, Steve Carella" 1964. "Se dem dø" 1961, ny udgave som "Tilfældet Pepe Miranda" 1966. "Skæbnen kræver løsepenge" 1964, ny udgave "Løsepenge" 1987. "En økse til Steve Carella" 1967, ny udgave som "Øksemorderen" 1985 og "Mord på Skærmen" 1969, ny udgave som "40 millioner vidner" 1979, ny udgave som "Mord på skærmen" 1985.

 

 30. NOVEMBER STARTEDE DEN NY 5 EPISODERS ISLANDSK TV SERIE PÅ DR.2. TITLEN ER: FANGET. EN MORDER IBLANDT OS. HANDLINGEN:

Færgen fra København lægger til i en lille islandsk by. Samme dag haler en fisker et parteret lig op af fjorden. Pludselig står den lokale politichef Andri Ólafsson og hans to kolleger midt i en kompliceret drabssag - og der er ingen hjælp at hente fra kriminalpolitiet i Reykjavik. Snart rammes den lille fiskerby nemlig af en voldsom snestorm, der afskærer byen fra omverdenen.

Originaltitel: Ófærð

 

the callerGLÆDELIG NYHED. CHRIS CARTER ER PÅ VEJ MED SIN 8. HUNTER-BOG.

KRIMI-CIRKLEN KAN NEMLIG OPLYSE AT DEN 27. FEBRUAR 2017, UDKOMMER DEN LÆNGE VENTEDE 8. KRIMINALROMAN, FRA CHRIS CARTER. TITLEN ER THE CALLER. DET KAN LÆSES PÅ CARTERS OFFICIELLE WEB-SITE. OG LUR MIG OM IKKE GANSKE KORT EFTER SÅ LIGGER DEN FRA JENTAS PÅ DANSKE BOGHANDLERDISKE. NOGET AT GLÆDE SIG TIL.

 

DET ER JO DEJLIGT NÅR MAN KAN KOMME MED NOGLE AF DE GODE EVENTS DER ER PÅ VEJ FRA KRIMIGENREN. NEMLIG, AT I OKTOBER 2017 KAN VI AFSLØRER, OM TO SPÆNDENDE FILMATISERINGER. DEN ENE DANSK OG DEN ANDEN NORSK. DEN DANSKE ER JOURNAL 64 BYGGET OVER JUSSI ADLER-OLSENS KRIMI  MED SAMME TITEL. DEN HAR PREMIERE 5. OKTOBER OG JO NESBØ´S SNEMANDEN 12. OKTOBER. NÆRMERE HEROM MED HENSYN TIL SKUESPILLERE OSV.

KILDE. KINO.DK

 

Hors 

DE TO FØRSTE DAGE I APRIL LØBER DEN TRADITIONELLE KRIMIMESSE AF STABLEN I HORSENS. SÅ ER DET ATTER MØDETID FOR ALLE DE LITTERÆRE KRIMINELLE FRA FORLAG FORFATTERE OG IKKE MINDST LÆSERE.

KENDER DU AMISH-FOLKETS HISTORIE SÅ HAR DU HELT SIKKERT OGSÅ STIFTET BEKENDTSKAB MED LINDA CASTILLOS ROMANER. MEN KENDER DU SÅ DANSKE CLAUS M. LOHMANS "GEN-TRILOGI"?

 gen gen2 gen3

 

Hvis du har det, er Du så klar over at vi i Danmark har en fremragende forfatter der benytter det samme miljø? Forfatteren  er Claus M. Lohman. Stille og roligt har han skrevet sig ind på førstepladsen på Saxo. Han er i næste måned, nærmere 15. november, aktuel med det 3. bind i sin "Gen-Trilogi". Den startede i 2013 med Genstart som blev fulgt op i 2015 med Genspejl og nu følger det sidste bind Genkald.

Selvstændig fortsættelse til krimierne Genstart og Genspejl om retsgenetiker Sarah Bermann og amish David Stoltzfus. Seriens filmrettigheder er opkøbt af filmproducer. Forord af Torben Sekov.

Forlagsbeskrivelse:

Selvstændig fortsættelse til bestsellerne, Genstart og Genspejl, hvis filmrettigheder er opkøbt af filmproducer.Efter at have undsluppet ONE-gruppen, har den unge retsgenetiker, Sarah Bermann, og den jævnaldrende amish, David Stoltzfus, slået sig ned blandt kvækerne i den lille idylliske købstad, Chalfont, i Bucks County, Pennsylvania. Mens Sarah fungerer som egnslæge, ernærer David sig som bridgewalkinginstruktør, men hvad der på overfladen ligner harmoni, viser sig snart at være skrøbelig, eftersom det nyslåede forældrepar ikke kun må slås med fortidens rædsler, men også skal fordøje tabet af deres ene døde tvillingesøn. Under et museumsbesøg kommer Sarah i besiddelse af noget DNA, der kan stamme fra en af deres emigrerede forfædre. For at få fastlagt om familiens mutation stammer fra Europa eller er opstået spontant blandt efterkommerne i Amerika, får Sarah hjælp til at få analyseret DNA´et, og her støder hun på det mystiske og låste dokument, Genkald. Da et tilsyneladende banalt rovmord kædes sammen med adskillige andre cancerdødsfald, eskalerer begivenhederne hurtigt, og før Sarah og David ved af det, befinder de sig igen midt i skudlinjen. Ansigt til ansigt med både fortidens dæmoner og deres egne indre. For at overleve, må den lille familie tage alle midler i brug, og bedst som alt håb synes ude, kommer der pludselig hjælp fra uventet kant. - Men hvad er Genkald, og hvad har dokumentet med de mange dødsfald at gøre? Konspiratorisk og faktuel spændingsroman med stænk af krimi og science reality.
ANMELDELSE ER PÅ TRAPPERNE SE NÆRMERE UNDER FORLAGET PROPORTION.
 
tvPÅ SØNDAG ER DER PÅ DR1 MULIGHED FOR AT SE EN RIGTIG GAMMEL FILMKRIMIKLASSIKER.
Det drejer sig om englænderen J.B. Priestleys An Inspector Calls. Den er oprindelig et Teaterstykke. Men blev til film første gang i 1954 og igen i 1982. Filmen vi seer skal se på søndag er en ny indspilning fra 2015. Til sidst kan vi lige oplyse at for det ikke skal være løgn går den stadig på teater i London idag. den findes også som tegneserie i England.
 
kvindeKVINDEN I TOGET.
Thrilleren ’Kvinden i toget’ følger Rachel Wilson, som har svært ved at komme videre efter sin skilsmisse. Hun bruger nu hverdagene på at pendle mellem Manhattan og New York.
Kvinden forsøger at glemme sit forspildte liv ved at drukne sine sorger, og fantasere om Megan og Scott Hipwell, der bor i et hus på samme gade, hvor hun selv delte et hjem med eks-manden Tom. Parret bliver iagttaget med misundelse hver dag fra togets vinduesplads.
Alkoholmisbruget tager over, da Rachel en morgen vågner op med et blodigt ansigt og hukommelsestab. Senere bringes en efterlysning om, at Megan er forsvundet sporløst, og det er nu op til den forvirrede kvinde at finde ud af, hvad der skete den aften.
Thrilleren er en filmatisering af Paula Hawkins' bestseller-roman af samme navn, og instruktøren har tidligere transformeret en bog til det store lærred med det Oscar-nominerede dramaNiceville.. Trailer kan du se her
 
 
NYT FRA GUNNAR STAALESEN PÅ VEJ.
Storesøster er titlen som er udkommet i år i Norge. Her Varg Veum får et overraskende besøg på sit kontoret, det er af  en kvinde som præsenterer sig som hans halvsøster. Kvinden har en opgave til Veum. Hendes guddatter, en nitten år gammel sygeplejerstudent fra Haugesund,er flyttet fra sin hybel i Bergen to uger tidligere. Siden har ingen hørt fra hende. Hun har ikke efterladt sig nogen ny adresse. Hun svarer ikke på mobiltelefonen. Politiet har endnu ikke taget sagen alvorlig.

Veum påtager sig opgaven. Efterforskningen afdækker halvt fortrængte ugerninger og opmagasineret had. Den fører Veum til konfrontasion med en voldelig og kriminel MC-bande og på sporet af et fællesskab som udfolder sin livsfarlige virksomhed i internettets dunkle anonymitet.

Mødet med storesøsteren skal også komme til at vise Veum ukendte sider af hans egen forhistorie. Til slut ender det med en kamp på liv og død, også for Veum.

Vi tør godt vove og sige at Storesæster udkommer fra Gyldendal i 2017.

 PA170004BLOGGER MØDE MED JEANETTE ØBRO & OLE TORNBJERG.

Den 17. oktober havde Forlaget Politiken med presse/media kordinator, Vicki Broue Meinertz, in-viteret til et træf med forfatterparret Øbro & Tornbjerg. Anledningen var udgivelsen af det 5. bind i Katrine Wrå-serien med titlen: Pigen Og Vogteren.

Atter en gang var det spændende, at møde forfattere bag bøgerne. Parret som i 2015 har modtaget ”Martha Prisen for deres forrige krimi Det Norske Job. Efter en kort præsentation af forfatterne og bloggerne gik det for alvor løs. Spørgelysten var fra spids af stor. Mange ting blev belyst. Det var især spændende at Øbro - med fornavnet Jeanette, der havde en fortid som jordmoder var virkelig interessant med sin store indsigt i psykologiske asspekter som Tornbjerg,- med fornavnet Ole, (han arbejder inde for DR TV), benytter med stor ekspertice i deres bøger. Bloggerne spurgte bl.a hvordan de arbejdede når de var i gang med en ny bog. De havde sin egen ”skrivehule” hvor de skrev på livet løs og bagefter diskuterede de så og rettede teksterne ind. Et af spørgsmålene fra bloggerne var om hvordan de havde kreeret hovedpersonen kriminalspykologen Katrine Wrå. Det var en person de havde mødt i hverdagen. Et andet spørgsmål der kom bordet var den angsteffekt de benyttede i handlingen i den nye bog. Det var om en person med ondt i sjælen lukkede sig ind på badeværelset. For her var tankerne hos læseren, hvad bliver vi vidne til når de får lagt døren ned. Hvad venter der bag døren? På spørgsmålet om når forfatterne var i gang med at skrive en ny bog om der så nogengange dukkede ideen op til et nyt plot til den næste bog. Dette bekræftede de at det skete tit. Bloggerne var enige i at de var dygtige til at skabe spændende, psykologiske personer som var ramt hårdt på psyken af fortidens traumer og hændelser. De var også dygtige til at konstruerer realistiske plot. Forfatterne røbede også at de var i gang med næste bind og at Ole også gik og puslede med en helt andet projekt som han ikke ville komme nærmere ind på p.t. Og pludselig var to timer fløjet og det er naturligvis fordi man har været i et godt spændende selskab med to fremragende og store talenter fra den danske kriminallitteratur. Til sidst signerede forfatterne bøger og så blev der fotograferet på livet løs. Til aller aller sidst tak til Øbro & Tornbjerg, Politikens Forlag og mine bloggerkollegaer.

Finn Hansen

KRIMI-CIRKLEN.

jussigreasBLOGGERMØDE I ANLEDNING AF JUSSI ADLER-OLSENs 7. AFDELING Q.BIND.

Den 4. oktober var vi omkring 25 bloggere fra hele landet der var inviteret af Politikens forlag og Jussi Adler-Olsen. Mødestedet var restauranten Sult på filmmuseet. Anledningen var udgivelsen af Jussis 7. bind Selfies i Afdeling Q serien der udkommer 6. oktober.
Jussi holdte et indlæg om bogen og hvordan han arbejdede med stoffet. Bagefter var der frit slag for at stille spørgsmål fra bloggernes side og spørgelysten var stor og vi kom vidt omkring i Jussi Adler -Olsens forfatterskab. Der var spørgsmål om det kommende filmsamarbejde med Nordisk Film som tager over fra Jussis bog nummer 5. Jussi afslørede også at der var meget mere i vente fra ham i film regi. Jussi afslørede ligeledes at alle sypnopsis´erne til de kommende tre bøger og han er også hel klar over hvordan Afdeling Q skæbne bliver til sidst. Han gik også og arbejdede på en stand alone titel og der var også noget i gang med TV-serie i 3. episoder hvor han var noget langt med manuset (ca. 900 sider.) Han ville dog ikke løfte sløret hvad den handlingen var. På spørgsmål om der var fundet ”en Carl Mørck” skuespiller til filmene i Nordisk film regiet det var der ikke p.t. Nogen af bloggere kom med hvad med en eventuel som Peter Ganzler eller Bjarne Henriksen. Men der er ikke nogen på tale endnu. Over i Guds Eget Land skriver de på livet løst til den store planlagte Afdeling Q - serie.
Medens spørgsmålene fløj over bordene nød vi et pragtfuld måltid bestilt af Politiken.
Efter have nedsvælget de kulinariske retter var det tid til at besøge bogens ”gerningssteder” over i Kongens Have ...Undskyld, for ikke at rave uklar med Assad... Rosenborgs Kongelige Haver. Her viste Jussi også hvordan liget havde ligget, helt præcis ved at lægge sig ned i græsset og indtage ligets stilling. Joh, Jussi overlader ikke noget til tilfældighederne.
Derefter var en spændende, informativ og fornøjelig seance med Politikens Helle Skov Wacker og Danmarks p.t bedste kriminalforfatter Jussi Adler-Olsen, slut!
Til sidst skal der også lyde en tak til mine bloggerkolleger. Det er altid spændende at være i selskab med Jer.
MED VENLIG HILSEN KRIMI-FINN. KRIMI-CIRKLEN.

JUSSI ADLER-OLSEN INTERVIEW MED POLITIKEN.

7. bind i serien om Afdeling Q, Selfies, udkommer i dag
Vi har sat forfatteren stævne for at høre lidt om, hvordan hans univers og bøger ser ud.

De første seks bøger i serien med Carl Mørck som hovedperson – Kvinden i buret, Fasandræberne, Flaskepost fra P, Journal 64, Marco Effekten og Den grænseløse – har gjort Jussi Adler-Olsen til en af de mest læste og populære forfattere i såvel Danmark som internationalt.

Hvordan kom du frem til personen ’Carl Mørck’?

Carl Mørck indeholder elementer af mig selv, CARL Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen. For eksempel er vi begge i bund og grund ret dovne. Jeg er bare ikke så meget for at acceptere det, hvorimod Carl hellere end gerne smækker fødderne op på bordet og tager en lur. Carl Mørck er en sammensat person, der indeholder en god portion ironi, satire og selvironi kombineret med humor. Disse karaktertræk kombineret med stor politimæssig faglig kunnen og et besværligt privatliv skulle dog ikke stå alene i det samlede billede af Carl Mørck. Derfor har han også ”arvet” nogle egenskaber efter en patient min far havde, der faktisk hed Mørk (uden ”c”). Denne hr. Mørk lærte jeg at kende som barn og holdt meget af ham, min far fortalte, at han havde dræbt sin kone og jeg lærte derigennem, at godt og ondt er grundelementer i os alle, og min erindring om denne patients kamp med det onde i sig selv har givet næring til en vigtig del af min hovedperson, vicekommisæren Carl. Og derfor fik han i sidste ende navnet Carl Mørck.

Hvor får du inspiration fra?

Ideer myldrer for den med vågne øjne. Aviser, andre medier, folk omkring, der er ideer alle vegne. Måske er det bare besynderlige reaktionsmønstre eller forkert trufne beslutninger. Alt kan være byggesten til en god historie. Men NÅR historien begynder at tegne sig, er det vigtigt, at forfatteren stiller sig selv spørgsmålet: Hvorfor vil jeg skrive den her bog? Grundplottet træder stærkt frem, når du kender svaret på dette ’Hvorfor’.

Hvordan griber du research an?

Researchen er meget vigtig for mig, for hvis jeg ikke har været grundig nok, og noget dermed bliver forkert, så ødelægger jeg romanens troværdighed. Jeg laver så meget research som muligt først i processen, men der vil uvægerligt komme situationer i løbet at skriveprocessen, hvor jeg må erkende, at jeg skal ud i marken igen for at være helt sikker på, at det, jeg skriver, er beskrevet korrekt. Jeg brugte to år på research på Washington Dekretet fordi den foregår i udlandet i et miljø, der er hemmelighedsomgærdet og fuldt besat med eksperter på en lang række felter. Dem ønskede jeg ikke at få kritik af med denne kontroversielle historie. Sådanne romaner er tidskrævende, fordi man ikke har så let adgang til oplysningerne, som hvis handlingen var henlagt til Danmark. Men eksempelvis Afdeling Q, der er skrevet i Danmark i miljøer, som ikke er så svært tilgængelige, og som foregår under danske forhold, tager mig mellem to-fire måneder at researche.

INTERVIEW HENTET FRA FORLAGET POLITIKEN.

 

Selfies 9601

SÅ ER DET ATTER Q-DAG. FOR DEN 6. OKTOBER UDKOMMER 7. BIND I JUSSI ADLER-OLSENS Q-SERIE TITLEN ER "SELFIES".

Handlingen kort

Det er kommet ledelsen for øje, at opklaringsprocenten i Afdeling Q ligger langt under det forventede. Beviset for det modsatte ligger hos Rose, som er sunket ned i en psykotisk sump, der trækker lange tråde ind i en mørk fortid. En fortid hvor en grum forbrydelse muligvis er begået.

Samtidig findes en ældre kvinde myrdet i Kongens Have og en gal bilist har indledt en dødelig jagt på unge kvinder, mens nye forbrydelser planlægges et helt andet sted. Er det urelaterede hændelser, eller ligger der en sammenhæng begravet et sted i forbrydelserne?

Carl, Assad og Gordon står over for et puslespil af større dimensioner end nogensinde, alt imens deres kollega Rose er i store problemer. Firkløveret har mistet et blad, men betyder det også, at heldet helt har forladt dem? Vil de undgå en lukning af Afdeling Q, og vil mordene i København nogensinde stoppe?

flaskepost fra p galler11 NYT OM FILMATISERING AF JUSSI ADLER-OLSENS VÆRKER . 

7 Afdeling Q-film på vej

Carl Mørck købt af Nordisk Film Nordisk Film udtaler i en pressemeddelelse, at de har købt rettighederne til at filmatisere Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-bøger fra femte bind, 'Marco Effekten', og frem.

Zentropa lagde ud med at producere Kvinden i buret, der blev efterfuldt af Fasandræberne. I år kom Flaskepost fra P, og producenterne har også rettighederne til 'Journal 64', der er den fjerde bog i serien.

Den sidste film fra Zentropas hånd forventes færdig i løbet af et par år. Efter 'Journal 64' står Nordisk Film som producenterne bag filmatiseringen af de resterende populære krimier.

Jussi Adler-Olsen har indtil videre skrevet seks bind i serien, men planlægger at skrive 10. Derfor kan danske biografgængere se frem til yderligere syv film med Carl Mørck og Assad!

Journal 64 afventer dansk premieredato.


BLOGGERMØDE MED JENS HENRIK JENSEN I KØBENHAVN.
 I forbindelse med spændingsforfatteren Jens Henrik Jensens besøg i hovedstad-en den 21. september, havde Forlaget Politiken været så venlige at inviteret til Blogger-møde. Her var Krimi-Cirklens redaktør naturligvis tilstede i selskab  med tre andre kvindelige Bloggere .
Det var både et interessant, spændende og gemytligt møde.
Jens Henrik berettede vidt og bredt om sit forfatterskab. Han har en ”fortid” som bl.a. sportsjournalist indtil han for et par år siden tog springet og blev fuldtidsforfatter.
Jens Henrik Jensen har med udgivelsen af det 3. bind De Frosne Flammer i ”Oxen-Serien 10 bind på samvittigheden. Jens Henrik debuterede allerede i 1997 så næste år har han 20 Års forfatterjubilæum. Og naturligvis ønskede vi ham tillykke med den forestående begivenhed på forhånd. Som skrevet startede det hele i 1997 hvor han fik udgivet Wienerringen på Forlaget Borgen. Siden fulgte og Nina Portland Trilogien og nu fuldendes  Oxen Serien.
 Spørgelysten var som sædvanlig stor, og Jens Henrik besvarede beredvilligt uanset hvor mærkelige de f.eks. var undertegnedes:”der under læsningen pludselig så Lars Bom i rollen som Niels Oxen”. Det var der ikke den store opbarkning .Det var der ikke den store enighed om: Så vi blev i stedet enige Jens Henriks bud om at Ulrich Thomsen nok var den der passede bedst.
Der blev også spurgt om Jens Henrik havde været kontaktet fra et filmselskab? Det havde han, men så ikke store forhåbninger i den retning. Men måske, man ved aldrig. Der blev også spurgt om han satte sig til computeren fast hverdag. Han måtte bekende, at han egentligt ikke havde en fast rytme i skriveprocessen.
Jeg kan fortælle mere om forfatteren men vil i stedet anbefale at gå ind på forfatterens fremragende hjemmeside. Der får man at vide alt hvad hjertet kan begære. Det er jenshenrikjensen.dk/
Til sidst skal både Jens Henrik, bloggerdamerne og Vicki Broue Meinertz have en stor tak for et hyggeligt møde.
Finn Hansen.

TAK FOR EN SUCCESRIG KRIMIFESTIVAL
Den første udgave af Copenhagen Crime der overstået. Vi nåede ikke vores (ambitiøse) mål med hensyn til antallet af besøgende, men på alle andre områder har vi fået mange meldinger om, at festivalen var en succes. Programmet er blevet rost, og det samme er afviklingen af festivalen.
Derfor vil vi også gerne vende tilbage med endnu en udgave af Copenhagen Crime i 2017. Hvor og hvornår ved vi endnu ikke. Men ambitionen er, at vi vil skabe et endnu større overflødighedshorn af spændende programpunkter og events, hvor du både kan møde Skandinaviens førende krimiforfattere og opleve debatter, interviews, foredrag og meget andet med retsmedicinere, advokater, producere, politikere, journalister, politifolk, skuespillere og mange flere.

NB: KRIMI-CIRKLEN KOMMER MED VORES KOMMENTARER OM KORT TID.

RAPPORT FRA BESØGET PÅ COPENHAGEN CRIME FESTIVAL. Læs mere herom Her


 

 

 

KENNETH BRANAGH KENDT SOM WALLANDER I ENGELSK REGI. NU SKIFTER HAN OG BLIVER DEN NYE HERCULE POIROT! Læs Mere Her

TRAILER TIL DEN NYE INFERNO  FILMEN SE DEN HER

BOGFORUM 2016 UDVIDER MED SKRIV-SELV-OMRÅDE. SE NÆRMERE UNDER "NYT FRA KRIMIFRONTEN 4. AKTUELLE NYHEDER". Tryk Her

I AFTEN ER DER PÅ DR2 MULIGHED FOR AT SE FILMATISERNGEN AF DEN PRISBELØNNEDE FRANSKE FORFATTER CARYL FÉREY´S ZULU. Se nærmere Her Eller gå ind under fanen 4. "NYT FRA KRIMIFRONTEN".

GODT NYT TIL ALLE CHRIS CARTER FANS. TIL JULI UDKOMMER HANS 7. KRIMINALROMAN I USA. TITLEN THE RUSH FRIT OVERSAT TIL "HASTVÆRKET".

I DAG LØRDAG 2. APRIL VAR DET IGEN TID TIL SELSKAB MED KOMMISSÆR BARNABY FORAN TV´ET. DENNNE GANG SKULLE HAN OPKLARE SAGEN OM "LIGET DER FORSVANDT"(HABEAS CORPUS).

I DAG LØRDAG 26. MARTS KL. 21,00 DR1 ER DET ATTER B-DAG. B - FOR KRIMINALKOMMISSÆR BARNABY. I DAGENS EPISODE "ÅRGANGSMORD" ( A VINTAGE MURDER). HER SKAL DET OPKLARES HVEM DER KOMMER SNEGLEGIFT I VINGLASSENE.

DE 39. TRIN BLIVER KOMEDIE I TIVOLI.

de39Glæd dig til De 39 Trin – en krimi-komedie, der følger Alfred Hitchcocks film af samme navn fra 1935 og forfatteren Patrick Barlows omskrivning fra film til scene.
 Fra starten bliver Hitchcocks univers slået fast blandt andet med musik fra nogle af hans mest kendte film som Psycho, Vertigo og North by Northwest, og hele forestillingen dufter på elegant vis af Hitchcock. Den højspændte spionthriller udvikler sig dog meget hurtigt til en komedie, da de (kun!) fire skuespillere Niels Olsen, Thomas Mørk, Mads Knarreborg og Kristine Yde spiller 130 forskellige roller på 100 minutter. 
  Der er både krimi, spænding, latter og kostumeskift - alt sammen i et hæsblæsende tempo. Forestillingen kan bedst beskrives som Hitchcock på speed – med latter som en amerikansk anmelder kaldte den. Med andre ord - den er overraskende og uhyggeligt spændende! Forestillingen bliver i 2017.

Instruktør Joy-Maria Frederiksen siger om forestillingen:

”De 39 Trin er en drøm af en forestilling, for alle der elsker komedie. Idéen med at opføre Hitchcocks legendariske spionthriller som teaterforestilling er jo nærmest vanvittig. Der skal leveres mord på Film Noir-måden, flystyrt, togjagter, onde nazister, mystiske kvinder og cottoncoat-klædte skurke – for slet ikke at nævne nogle af filmhistoriens mest ikoniske øjeblikke.  Alt dette skal klares af 4 personer, lidt røg og et par rekvisitter. Deres anstrengelser resulterer i en hårrejsende komedie spillet i et rasende tempo - befriende tro mod den særlige magi der kun findes i teatret.”

Læs mere her på tivoli side

SLØRET LØFTET LIDT ANGÅENDE DEN 7. JUSSI ADLER-OLSEN AFDELING Q BOG.Læs Nærmere Her Eller under fanen "NYT FRA KRIMIFRONTEN. 4. AKTUELLE NYHEDER.

SIDSTE NYT OM JUSSI ADLER – OLSEN AFDELING Q TV- SERIEN I USA. Læs Mere Her. Eller Under Fanen "NYT FRA KRIMIFRONTEN" "AKTUELLE NYHEDER".

 morIDAG (22 FEBRUAR) STARTER MORD VED HAVET (THE CORONER)PÅ TV2 CHARLIE.Det er en spritny TV serie fra 2015. Hovedpersonen Jane Kennedy er en højtflyvende advokat; efter den anden mislykket forhold, hun vender tilbage til den lille South Devon kystby hun forlod som en teenager til at tage posten som Coroner. Hun finder sig selv at arbejde med Davey Higgins, drengen, der brød hendes hjerte og er nu den lokale Detective Sergeant. Jane og Davey undersøge eventuelle pludselige, voldsomme eller uforklarlige dødsfald i den fiktive verden af Lighthaven, der oprindeligt er baseret på Salcombe i South Hams distriktet i Devon. Kennedy bistås af Clint Holman. Hendes mor Judith, hendes mors kæreste, pub ejer, Mick Sturrock og Kennedys 15 år gamle datter Beth også i de enkelte episoder. Fra start har der været Uenighed over originalitet Serien er ikke baseret på eller inspireret af, ifølge BBC, romanforfatter og manuskriptforfatter M.R. Hall  bedst sælgende bøger, herunder retsmedicineren. Hall erklærede han var "utilfredse" om de "enorme ligheder", men BBC sige enhver lighed med hans bøger - også om en usædvanlig proaktiv, Land Rover kørsel, fyrre-noget kvindelig advokat, der efter en mislykket forhold vender tilbage til Vesten Land at tage posten som retsmediciner - er rent tilfældig. M.R. Halls hovedperson er Jenny Cooper Og hun er ligsynsdommer i Bristol. Men det er ikke helt smart fra TVs side at kalde sin hovedperson Jane Kennedy. Der er kommet tre bøger af M.R. Hall på dansk (Fjerde er på vej) alle udgivet på Forlaget Loxodonta. Første bind Ligsynsdommeren (THE CORONER 2009), De Forsvundne (THE DISAPPEARED, 2009), De Frelste (THE REDEEMED, 2011 og på vej er Fly 189 ( THE FLIGHT, 2012 ).

PERSONERNE:

Jane Kennedyer god til sit job og kører hjem, men har tillid spørgsmål med sin datter og hendes  personale, som betyder, at hun får involveret i sager mere end en retsmediciner normalt ville.

Davey Higgins ( Matt Bardock ) er barndomskæreste af Jane og grunden hun forlod Lighhaven. Han er gift med Annette (ikke ulykkeligt bare til den forkerte person) og ville aldrig svigte sin kone. Han er en detektiv sergent med South Dart Politi.

Judith Kennedy ( Beatie Edney ) er Janes mor og er sikker og glæde med sin kæreste Mick og arbejder for ham som en barpige i "The Black Dog".

Mick Sturrock ( Ivan Kaye ) udlejer af den lokale værtshus "The Black Dog". Han er højt, uhøflig, sjov og meget risikable med sin finger i hver tærte og kan levere noget; Fags, sprut, ure eller oplysninger. Han forguder Judith, men er mindre opsat på Jane, som ved et uheld satte ild til hans pub da hun var yngre og fik ham undersøgt af skattevæsenet.

Clint Holman (Oliver Gomm) er i midten af tyverne, godt med computere, en slacker og ivrig surfer. Han er ligsynsmand Officer, som normalt udfører undersøgelserne, men med en allergi over for døde kroppe og Jane med hendes tillid spørgsmål, som gør hende insistere på førende undersøgelserne.

Beth Kennedy (Grace Hogg-Robinson) 15 år gamle datter af Jane, en goth besat af døden med Janes samme følelse af retfærdighed og gøre det rigtige.

INDE FOR TO DAGE ER TO IKONISKE FORFATTERE DØDE.

lee

 

 

Det drejer sig omn Lee Harper og  Umberto Eco. Lee Harper som kun har skrevet to bøger nemlig To Kill A Mockingbird (Dræb Ikke En Sangfugl) og Sæt En Vagtpost Ud. Dræb Ikke En Sangfugl der udkom i 1960 blev hædret med Pulitzer Award. Bogen solgte enormt og blev også filmatiseret. Den hungrende læserskare ventede på den næste bog fra Lee Harper. Men det blev en ventid på 55 år! For først sidste år udkom Go Set A Watchman på dansk Sæt En Vagtpost Ud. Mærkværdigvis har bog nummer 2 ikke slået videre an hos de danske læsere men lur mig, det vare ikke længe så melder L&R at den er revet ned fra hylderne. Lee Harper blev 89 år.

umb

Den anden forfatter der er gået bort er den italienske Umberto Eco der foruden forfatter også var filosof og en debatør der tit debaterede i medierne. Eco er især kendt for sin verdensberømte filosofiske kriminalroman I Rosens Navn, 1984 (The Name Of The Rose, 1980). Eco har dog skrevet flere romaner end Lee Harper og er lige aktuel med Nr. 0. Umberto Eco blev 84 år.

 

horKRIMIMESSEN 2016 HORSENS.

Horsens Statsfængsel lægger lokaler til, når Krimimessen afholdes endnu engang den 12.-13. marts. Politikens Forlag deltager med et stort antal krimiforfattere, og i den anledning har vi produceret et krimimagasin, der bliver delt gratis ud på messen med interviews om forfatternes udgivelser. Men der bliver også plads til lidt sjov og ballade i magasinet, hvor vi blandt andet har efterlyst sjove historier blandt forfatterne om dem selv eller deres hovedpersoner i bøgerne. Her får du en smagsprøve på nogle af dem. Og hey! Ses vi til Krimimessen? Det håber vi. Så kan du få fingrene i hele Krimimagasinet og møde masser af vores dygtige forfattere.

KRIMIMESSEN 2016 EN KÆMPESUCCES I HORSENS.

Der er ikke noget at sige til at arrangørerne for KRIMIMESSEN i Horsens har svært ved at få armene ned. Der var ikke mindre end 6.075 gæster der besøgte Krimimessen i weekenden. Det er rekord!

Arrangørerne siger ”Vi skønner derfor, at der har været i alt 20.000 deltagere ved de omkring 200 arrangementer i de to dage Krimimessen varede. Hver enkelt gæst deltog typisk i 3-4 arrangementer”.

Tusind tak til alle der var med til at gøre Krimimessen 2016 til den mest fantastiske weekend.

Vi glæder os til at se jer på Fængslet igen til Krimimessen 2017. Det sker 1. og 2. april.

Mange hilsner, på arrangørernes vegne, Lida.

 

Vidste du?

Om Lars Kepler: At Alexandra (den ene halvdel af Lars Kepler) altid har en periode i skriveprocessen, hvor hun lider af mareridt. Mareridtene slutter ikke, før bogen er færdig.

 

copen1GODT NYT FOR ALLE ELSKERE AF KRIMI/SPÆNDINGS-GENREN MED ALLE DENS FACETTER. NU KOMMER DEN KØBENHAVNSKE "COPENHAGEN CRIME FESTIVAL. Tryk på linket nedenunder.                                                                                                                                                                               www.copenhagencrime.dk

Hvis i er på Facebook er deres Facebook side her https://www.facebook.com/events/781468845319534/

 

Læst 2533 gange Senest ændret Søndag, 18 februar 2018 11:15
Mandag, 08 februar 2016 21:28 Skrevet af  In Nyheder