HOVEDJÆGERNE

ANMELDELSER FRA FORLAGET HOVEDJÆGERNE

CARSTEN BUSK: AUDITØREN. 331 Sider. Kr.149,95 
Carsten Busk debuterer med en ypperlig realistisk spændings/thriller roman. Handlingen nogle fanatikere er i gang med at starter terror på dansk jord.
En af dem der er i gang med planerne er Abu al Kaizen, den international eftersøgt terrorist. Han sidder i en lille lejlighed i Malmø i Stormgatan og smeder rænkerne. Han og hans medhjælperere har netop set og hørt den danske statsminister Anna Storm på tv annoncere, at EU har bedt Danmark om at være vært ved en sikkerhedspolitisk konference den 6. maj. Temaet er det aktuelle emne ”Fred i Europa”.
På Christiania går hashsalget strygende,på trods af at ”staden” kun  ligger få  kilometer fra Christiansborg. Idylen får dog hurtigt en brat afslutning. En højtstående rocker med navnet Kum´fryseren pludselig dejser livløs om på  Pusher Street. Tilsyneladende er han skudt over fra Vor Frelsers kirketårn. Mordet viser sig hurtigt at trække spor ind i det danske elitekorps.
Ikke langt derfra glider en mystisk formummet skygge iklædt Niqab igennem indre by. Vedkomnet er en målrettet person stiler  direkte retning mod den Israelske Ambassade.
Efterhånden som sagen udvikler sig til et farligt puslespil af motiver og forviklinger der peger i vidt forskellige retninger. Aktørerne er forsømte, forbundne og fortabte sjæle der spinder et net af løgn og bedrag.
Til slut opdager læseren at: ”Intet er, som det ser ud til”, og kun en operation i allerdybeste hemmelighed kan er den eneste mulighed for at stoppe attentatet der er under opsejling, og hovedpersonen Charlotte Winter sendes ud på sit livs farligste missioner. Det hele ender i et blodigt opgør på flere steder i København.
Carsten Busk, rammer med sin debut lige ind i dagens Danmark på mange måder. Man skulle tro at han kunne se ind i fremtiden. Samtidig sætter han et spændende fingeraftryk på hvordan en thriller skal skæres.
Dette er den første bog om auditøren Charlotte Winter. Og når hun er restaureret sig efter de voldsomme begivenheder i Auditøren ser vi gerne hun stempler ind igen og det snarest muligt. Auditøren er kort og godt en toptunet pageturner!
Finn Hansen

CARSTEN BUSK: DARKNET. – DEN 6. ENGEL. 355 Sider. Kr Auditøren er kort og godt en toptunet Pageturner” – sådan skrev jeg da jeg havde læst Carsten Busk´bog. Tilsyneladende var både andre læsere og anmeldere lige så begejstret for Carsten Busk debut spændingsroman. Nu følger forfatterens andet opus med auditøren Charlotte Winther. Beretningen sættes i gang med at Charlotte Winther løber sig en motionstur i den smukke snedækkede Nørreskoven langs Vejle fjord. Der er kun 14 dage til jul. En forsvunden person viser sig, og hun snart er hun hvivlet ind i opklaring af en gruopvækkende sag. Kriminelle personer er brudt ind på et topsikret P4 laboratorie i Rotterdam. En forsker fra fra laboratoriet bliver i hast bragt ind på et lokalt hospital, og dør kort efter ankomsten af uforklarlige årsager. Darknet – er internettets onde lillebror der tilbyder alle lyssky handler som tvivlsomme købere og kriminelle elementer i alle afskygninger kan ”betale” med ikke sporbare betalingsmidler vil have. Og nu er der noget særligt på auktion. De blodige spor fører i retning til den mystiske anonyme person Danois. En dansker, med fortid fra Fremmedlegionens hemmelige verden. Forsvundne og evigt forbundne venner bevæger sig, dybt ind et i kriminelt parallelt univers. Et dæmonisk fællesskab hvor lyset, er mørket. Det er herligt og behageligt gensyn med Charlotte Winther. Der er spænding og et medrivende plot som virker meget gennemresearchet. Darknet opfylder til fulde forventningerne.
Finn Hansen.