FORFATTERSKABET. DK

Anmeldelser fra Forlaget FORFATTERSKABET. DK

PERNILLE RATTLEFF. STEDFORTRÆDEREN – NÅR SKINNET BEDRAGER. 224 Sider.169,00 Kr.

Pernille Rattleff er debutant og hun har planer om den aktuelle bog skal være starten på en serie.“ Det ser vi frem til på Krimicirklen for debuttanten kommer rigtigt godt fra start.

Manden var ikke debil, det afgjorde Julian. Langt fra endda. Men han var rasende. Og han var dødsensfarlig for sine omgivelser.

Julian begyndte at trække vejret overfladisk. Han skulle ud af lokalet. Og det hastede.
Men da instinktet blev til erkendelse, var det allerede for sent.”

Det er en uhyggelig åbningsscene der udsiller i Danmark. En magtfuld erhvervsfamilie biver nedslagtet i deres hjem.

Gerningsmanden bag blodbadet indsættes på den topsikrede afdeling på behandlingshjemmet Frydenlund, og pressen døber ham hurtigt den tavse morder.

I Oxford forsker den anerkendte professor Julian Krause i personlighedsforstyrrelser.

Under et besøg i Danmark bliver der begået et bestialsk mord i hans egen familie. Det viser sig at Forbrydelsen trækker tråde langt tilbage i tiden.

Stedfortræderen er første bog i krimi-serien om psykiater Julian Krause og den tavse morder. Der er lagt op til en spændende forsættelse som vi ser frem til. Der er 4 Diamanter

Finn Hansen.

SØREN & MORTEN ELLEMOSE. SORT SNE. 271 Sider. Kr.
Juleaften. Århundredets storm lægger Danmark øde .24 skæbnesvangre timer. En aften og nat ingen af de involverede nogensinde vil glemme. Og ikke alle vil overleve … Juleaften er familien Konradsen samlet i Villa Hindenburg, hvor de forbereder sig til årets kappestrid.
Alt er ved det gamle, men udenfor lurer århundredets storm, som tvinger dystre hemmeligheder til overfladen.
Midt i gaveræs, traditioner og juletræets glans går tæppet for et uhyggeligt kammerspil.
De har kun hinanden, og deres sidste 24 timer sammen er lige begyndt.
Rigtig glædelig jul…
Næppe har familien sat sig til det traditionelle veldækket julebord før fornærmelserne og andre ubehageligheder flyver gennem luften. Efterhånden udvikler historien sig uhyggelig, dramatisk og grotesk.
Det hele er ganske spændende fortalt især på grund af et bizart persongalleri som ikke er helt almindeligt.
4 diamanter.
Finn Hansen.

TOMMY THORSTEINSSON: ENSOM ULV. 327 Sider. Kr.
I mørke er alle katte grå – ulve ligeså!” Det siger et ordsprog og over dette tema har Tommy Thorsteinsson skrevet en medrivende spændingsroman. Indgangsscenen er på en varm sommeraften i 2016 på Amager. Nærmere Refshaleøen. Her bliver en ung kvinde myrdet midt under en koncert med superstjernen Rihanna. Den myrdede er iklædt hvide englevinger, men hendes krop er brændt til ukendelighed. Hvem er ofret? For vores heltinde, drabsefterforsker Anna Blaafalk, bliver det starten på et hæsblæsende kapløb med tiden i en intens jagt på en vanvittig seriemorder. På næsten samme tid lander et fly fra Dubai i Københavns Lufthavn. Ombord er bl. a. en af verdens mest eftersøgte terrorister, Omar Assis. Han er kommet til Danmark for at udføre en uhyggelig dødbringende mission. Blaafalk og hendes kollegaer kommer både ind prostitutionsmiljøet, ikke sidegadernes nej det er hvor de rige kendte klientel betaler hvad det koster foruden kommer de i berøring med toppen i politiske.
Ensom Ulv – er første bind i en ny dansk serie af krimithrillere om drabsefterforskeren Anna Blaafalk. Lad det være sagt med det samme, at der ikke sparet på på krudtet i de blodige scener. Det er dog en spændende krimi med et fint plot. Men må indrømme at afsløringer af bagmændene er lidt for let købt. Men vi glæder os dog til det næste bind alligevel.
Forfatteren Tommy Thorsteinsson (f. 1965) er gift og far til tre børn. Han er kommunikationsuddannet og arbejder til daglig som salgschef. Ensom Ulv er hans debut som skønlitterær forfatter.
Finn Hansen.

TOMMY THORSTEINSSON: HAVHVEPSEN. 332 Sider. Kr.
Thorsteinsson som vi første gang blev præsenteret for med Ensomm Ulv er nu aktuel igen. Hans nye er en krimithriller man som læser ikke glemmer lige med det samme. Havhvepsen (på latin Chironex Fleckerie) er et af verdens farligste dyr. Dens gift fører til en hurtig og smertefuld død!
Handlingen: En intelligent og skruppelløs hacker er på spil i det danske erhvervsliv. Hackeren går helt målrettet efter de mest velhavende erhvervsfolk, der ha fået indopereret en pacemaker. En afslappende ferietur til Mallorca for en af personerne ender med et kynisk angreb, og snart kan hackeren skrive morder på visitkortet.
Under ledelse af drabschef Victor Bach kæmper efter-forskerne med at identificere gerningsmanden. De søger hjælp hos den noget aparte Dieter Wolf, der nu arbejder hos NC3, Nationalt Cyber Crime Center. Han kommer hurtigt på sporet af den tilsyneladende hacker, men har efterforskerne rettet kikkerten mod den helt rette gerningsmand, eller har Dieter fundet sin overmand?
Samtidig kæmper vores veninde fra debut´en Anna Blaafalk med eftervirkningerne af sommerens likvideringsforsøg mod hende og et dødsfald i familien. I kulissen spøger både kærligheden og en tidligere kollega.
Havhvepsen – er som skrevet, det andet selvstændige bind i den anmelderroste serie om efterforskerne i afdelingen for personfarlig kriminalitet. Fra Krimicirkle får den fuld hus nemlig 6 funklende diamanter samt de varmeste anbefalinger.
Finn Hansen.